Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa reitera al conseller Argimon la demanda de l'hospital de referència Coincidint amb la inauguració oficial del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària, el representant del govern català ha descartat públicament la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer i les urgències pediàtriques les 24 hores https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa reitera al conseller Argimon la demanda de l'hospital de referència

Coincidint amb la inauguració oficial del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària, el representant del govern català ha descartat públicament la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer i les urgències pediàtriques les 24 hores

L’alcaldessa reitera al conseller Argimon la demanda de l'hospital de referència.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha acompanyat  aquest dimecres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon Pallàs, en la inauguració oficial del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Rubí, situat a les instal·lacions del CAP Mútua. La primera edil ha aprofitat la visita del representant del govern català per reiterar la demanda de l’hospital de referència Vicente Ferrer i d’un servei d’urgències pedriàtriques les 24 hores.

Després d’un recorregut conjunt per les noves instal·lacions del carrer de Prat de la Riba, l’alcaldessa ha celebrat públicament que el CUAP hagi obert una nova etapa pel que fa als recursos sanitaris de la ciutat, però també ha demanat que el dispositiu incorpori en un futur millores llargament reivindicades pel municipi, com les urgències pediàtriques permanents. “En aquesta nova etapa, liderada per un nou equip al capdavant de la Conselleria de Salut, ens tindran per treballar mà a mà pel bé de la salut a Rubí i també per dotar de més i millors serveis sanitaris a una ciutat de 80.000 habitants com la nostra”, ha dit Martínez. Entre aquests recursos, ha prioritzat un cop més l’Hospital Vicente Ferrer, que donaria cobertura a més de 200.000 persones de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal.

Davant d’aquesta petició, el conseller de Salut ha confirmat que l’hospital de referència no forma part de la planificació del govern català però que tampoc es contempla ubicar aquest servei a les instal·lacions de l’Hospital General de Catalunya, com s’havia valorat fa uns anys: “L’Hospital Vicente Ferrer encara haurà d’esperar. Les necessitats són moltes però els recursos són molt limitats”. Argimon també ha descartat satisfer properament la demanda d’un servei d’urgències pediàtriques de 24 hores per la manca de professionals d’aquesta especialitat.

Sobre el CUAP, el conseller ha dit que és una instal·lació reivindicada que permetrà donar més i millor atenció a la ciutadania.

 

Millores per a la ciutadania i per als professionals

El CUAP va entrar en funcionament de manera progressiva durant les passades festes de Nadal a les instal·lacions del CAP Mútua. Es tracta d'un equipament reivindicat per Rubí des del 2016 que ha d’ajudar a garantir una atenció sanitària continuada i urgent dins el municipi quan es tracti de problemes de salut de baixa i mitjana complexitat. El dispositiu ha aportat com a novetats l'existència d'un equip específic de professionals i de boxs per atendre urgències les 24 hores tots els dies de l'any, atenció domiciliària en horari de tancament dels CAP, i la possibilitat de diagnòstic bàsic amb química seca a banda del servei ja existent de radiologia simple.

Durant la inauguració d’aquest dimecres, el director del CAP Mútua, Xavier Pañart, ha assegurat que les noves instal·lacions ja estan permetent donar una millor resposta a les necessitats urgents de la població de Rubí, i ha posat com a exemple d’això la continuïtat que permet aquest dispositiu en l’atenció als i a les pacients més fràgils. “Amb aquest CUAP, estem fent una atenció primària més forta a la ciutat, i més atenció primària és més salut”, ha conclòs.

Tant l’alcaldessa com el conseller de Salut han aprofitat l’acte d’aquest dimecres per agrair un cop més el paper dels i de les professionals de la sanitat durant aquests dos anys de pandèmia. Per a Martínez, la COVID-19 ha refermat la necessitat de tenir un sistema sanitari públic ben dotat: “La pandèmia l’ha posat en primera línia, l’ha tensionat de manera dramàtica, però sobretot l’ha assenyalat com un valor irrenunciable de la nostra societat. Ara més que mai necessitem que la ciutadania pugui comptar amb serveis sanitaris de primera, però també que els i les professionals que hi treballen ho puguin fer amb tots els recursos necessaris”.

Objectius de Desenvolupament sostenible