Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joan Margarit posa veu a les pintures de Sergi Marcos L’autor de La Segarra ha ofert un recital poètic en el marc de la mostra “Una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit”, que es pot visitar aquest dies a l’Espai Expositiu Aula Cultural https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Joan Margarit posa veu a les pintures de Sergi Marcos

L’autor de La Segarra ha ofert un recital poètic en el marc de la mostra “Una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit”, que es pot visitar aquest dies a l’Espai Expositiu Aula Cultural

L’alcaldessa i el regidor de Cultura han assistit al recital de Joan Margarit (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura han assistit al recital de Joan Margarit (foto: Localpres)

El poeta Joan Margarit ha ofert aquest dijous un emotiu recital en el marc de la mostra Una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit, de Sergi Marcos, que es pot visitar actualment a l’Espai Expositiu Aula Cultural. Davant d’una quarentena de persones, l’autor de La Segarra ha fet lectura dels versos que van servir com a punt de partida per a la darrera producció del pintor afincat a Rubí.

Marcos ha dedicat a aquest projecte prop de dos anys, durant els quals s’ha apropiat dels poemes de Margarit i els ha reinterpretat sobre la tela. El resultat final han estat una setantena de quadres abstractes, 37 dels quals es poden veure exposats a l’Aula Cultural. Poesia i pintura s’alimenten mútuament en aquesta sèrie d’olis on es conjuguen les emocions personals dels dos artistes.

Aquest dijous, Margarit ha recitat alguns dels versos presents a la mostra i, per finalitzar, dues composicions basades en Rubí, on va residir durant la seva infantesa. Entre el públic hi havia l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, que han agraït la presència del poeta a la nostra ciutat. “Amb propostes com aquesta s’evidencia la riquesa cultural de Rubí. Una riquesa que neix del nostre teixit associatiu, absolutament viu i divers, però també d’artistes de gran qualitat, com el Sergi Marcos, que gaudeixen exposant a la seva ciutat”, ha declarat la primera edil.

L’exposició Una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit, coordinada pel Museu Municipal Castell (MMUC), es podrà visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 14 de juliol. Coincidint amb la mostra, s’ha editat un catàleg que recull totes les pintures de la sèrie, acompanyades dels poemes de Margarit que les van inspirar. La publicació es pot adquirir a la mateixa sala d’exposicions, així com a les llibreries El Racó del Llibre i L’Ombra.