Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ja està en marxa el portal Ajuntament Eficient La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ja està en marxa el portal Ajuntament Eficient

La web detalla el consum energètic i hídric dels equipaments municipals i les mesures preses per fomentar l’estalvi

Ja està en marxa el portal Ajuntament Eficient.

El portal Ajuntament Eficient és un espai on es pot consultar l'evolució del consum energètic de l’Ajuntament de Rubí en el conjunt dels seus equipaments i serveis d'enllumenat públic. És per tant, una eina de consulta i transparència a disposició de la ciutadania, empreses i comerç.

Aquesta acció forma part del paquet d’actuacions compreses en el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica de l’Ajuntament de Rubí 2023-2025, que persegueixen l’objectiu de reduir el consum municipal d’energia i aigua en el context de crisi econòmica i climàtica actual.

Aquesta eina permet la consulta del total d’energia i aigua consumida per les infraestructures municipals en el seu conjunt i també de manera separada. Les dades són presentades de manera entenedora i establint correlacions amb situacions quotidianes que permeten dimensionar l’estalvi assolit. A més, també ofereix la possibilitat de comparar les xifres locals amb les d’altres municipis amb característiques equiparables a les de Rubí. Per exemple, a dia d’avui el consum de tot l’Ajuntament suposa un total de 42€ per rubinenc/rubinenca,  un 2,5% menys que ciutats de mida similar.

La posada en marxa d’aquest espai arriba acompanyada d’una campanya informativa sobre estalvi energètic a través del sistema de pantalles informatives repartides per una quinzena d’equipaments municipals. D’aquesta manera, els usuaris i usuàries d’aquests espais veuran quines són les mesures d’estalvi adoptades per reduir el consum i maximitzar el seu rendiment. A més, s’han repartit cartells amb aquesta informació a tots els edificis municipals.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presentat aquest projecte a un grup d’alumnes de l’Escola 25 de Setembre, el centre amb millors xifres d’estalvi registrades, un 28% respecte del consum de 2022. Martínez Martinez ha felicitat els alumnes pel seu compromís amb la cura del medi ambient i l’esforç per estalviar dia a dia. Martínez ha afirmat que: ‘Volem continuar sent una administració referent pel que fa la sostenibilitat energètica. Volem fer visible l’esforç del consistori. És una feina que fem entre tots i totes i que la fem bé. Això ens ofereix l’oportunitat de ser un exemple, un aparador per a la ciutadania però també per a les empreses. Volem que els nostres resultats estimulin veïns i veïnes, comerços i empreses a seguir el mateix camí’.

En paral·lel, ja està en procés el projecte que ha de permetre la instal·lació de plaques fotovoltaiques a una vintena de d’equipaments municipals. Tot aquest conjunt d’accions van encaminades a fer front a la situació d’emergència climàtica, que obliga a reduir les emissions de CO2 de la ciutat en un 55% de cara a l’any 2030.

 

Accedeix al portal Ajuntament Eficient

Objectius de Desenvolupament sostenible