Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent gran i joves reprenen les activitats intergeneracionals Les propostes d’intercanvi generacional són beneficioses per a l’individu i per a la societat i constitueixen un instrument efectiu per a l’enfrontament de l’envelliment actiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Gent gran i joves reprenen les activitats intergeneracionals

Les propostes d’intercanvi generacional són beneficioses per a l’individu i per a la societat i constitueixen un instrument efectiu per a l’enfrontament de l’envelliment actiu

Una de les propostes intergeneracionals amb jocs de corda (foto: Ajuntament de Rubí).
Una de les propostes intergeneracionals amb jocs de corda (foto: Ajuntament de Rubí)

El curs 2021-2022 ha permès reprendre les activitats intergeneracionals presencials del projecte Memòria Viva després de dos anys de pandèmia. Durant els mesos lectius, s’han realitzat 16 sessions d’intercanvi intergeneracional amb la complicitat de 400 infants i joves. Hi han participat el Regina Carmeli, l’Escola del Bosc, l’Escola Joan Maragall, l’Escola Ribas, l’Institut Escola Teresa Altet, l’Escola Mossèn Cinto i l’Escola Torre de la Llebre.  A més, l’alumnat de l’Institut Duc de Montblanc, a través del seu projecte d’Aprenentatge i Servei, ha donat suport a les activitats del programa Gaudeix de la vida en Gran per millorar les habilitats digitals entre les persones grans en els tallers d’Informàtica bàsica i Treu partit al teu mòbil.

Teníem moltes ganes de recuperar aquestes propostes i s’ha notat tant en les persones grans com en els infants i joves: hem tornat a viure abraçades, somriures i mirades de complicitat entre les persones grans i l’alumnat”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. “Estem molt orgulloses d’aquest projecte i de com incideix en la qualitat de vida de les persones que hi participen”, ha conclòs l’edil.

Les propostes d’intercanvi generacional són beneficioses per a l’individu i per a la societat i constitueixen un instrument efectiu per a l’enfrontament de l’envelliment actiu. Per a les persones grans, les relacions intergeneracionals milloren el benestar psicològic, físic i social; augmenten l’autoestima i disminueixen el sentiment de solitud i aïllament. També promouen la realització personal i reforcen la idea que el seu coneixement i experiències són valorats per altres persones.

Pels infants i joves, l’intercanvi intergeneracional fomenta les actituds positives de comportament i aprenentatge. A més, promou el respecte i la valoració de la gent gran com a part important de la societat i incrementa l’autoestima dels participants.

Objectius de Desenvolupament sostenible