Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gemma Pérez Batlló i Vanessa Santiago Viudez guanyen la quarta edició del concurs de relats ‘Veus de dona’ La regidora de Drets Socials, Gent Gran i Infància, Mari Carmen Alarcón Cuenca, ha assistit a l’entrega de premis a la Biblioteca Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Gemma Pérez Batlló i Vanessa Santiago Viudez guanyen la quarta edició del concurs de relats ‘Veus de dona’

La regidora de Drets Socials, Gent Gran i Infància, Mari Carmen Alarcón Cuenca, ha assistit a l’entrega de premis a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

Totes les premiades amb la regidora Mari Carmen Alarcón Cuenca i la conductora del club de lectura Gracia Pérez Cortés (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Totes les premiades amb la regidora Mari Carmen Alarcón Cuenca i la conductora del club de lectura Gracia Pérez Cortés (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Gemma Pérez Batlló, en català, amb el text Una de tantes i Vanessa Santiago Viudez, en castellà, amb el relat Alma de trigo han estat les guanyadores de la quarta edició del concurs de relats ‘Veus de dona’ en la categoria d’adults. Marina Fernández Pérez, en català, amb el text Flors blaves i Irene Miras Sánchez, en castellà, amb el relat Puertas que se cierran y caminos que se abren, totes dues de l’Institut Torrent dels Alous, han aconseguit els premis en la categoria jove. En total, hi han participat 55 relats. El jurat format per participants del club de lectura ‘Veus de Dona’, ha valorat la qualitat literària de les obres premiades, la correlació amb la temàtica expressada a les bases, la creativitat, la gramàtica i la correcció del text.

L’entrega de premis ha tingut lloc aquests dijous a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler i ha comptat amb la presència de la regidora de Drets Socials, Gent Gran i Infància, Mari Carmen Alarcón Cuenca. “Ha estat un acte molt emotiu. Quan donem la veu a les dones i parlen des de l’ànima, surten relats com aquests, que posen veu a les seves històries. Agraïm molt la iniciativa del concurs i esperem que continuï creixent”, ha dit l’edil, que temporalment ocupa també la regidoria d’Igualtat.

El concurs de relats Veus de Dona va néixer el 2021, coincidint amb el desè aniversari del club de lectura del mateix nom, amb l’objectiu de promoure i incentivar la creació literària en l'àmbit de la narrativa i la reflexió al voltant de les desigualtats entre dones i homes. Els relats del certamen tracten qualsevol temàtica que destaqui la igualtat de gènere, posi en relleu el paper de les dones en qualsevol camp del coneixement o l’aportació femenina a la societat actual. “El concurs es va consolidant. Ja ens arriben relats de tot Catalunya. De moment la categoria de joves només està oberta a Rubí, però valorarem obrir-la en futures edicions”, ha explicat la conductora del club de lectura i impulsora del certamen, Gracia Pérez Cortés.

Objectius de Desenvolupament sostenible