Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gairebé 3.000 nens i nenes omplen Rubí de ball amb motiu del Dia Internacional de la Dansa Els i les dansaires han ballat davant les seves famílies a la Rambla del Ferrocarril, el pavelló de La Llana i l’era de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Gairebé 3.000 nens i nenes omplen Rubí de ball amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Els i les dansaires han ballat davant les seves famílies a la Rambla del Ferrocarril, el pavelló de La Llana i l’era de Ca n’Oriol

Un moment de la ballada a la rambla del ferrocarril (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Un moment de la ballada a la rambla del ferrocarril (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’alumnat de primer a quart de primària de totes les escoles de Rubí ha participat aquest divendres a la tradicional ballada dels centres educatius amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d’abril. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, s’ha tornat a celebrar després de la pandèmia i, per primer cop, els balladors i balladores han actuat en tres espais de manera simultània: la rambla del Ferrocarril, el pavelló de la La Llana i l’era de Ca n’Oriol. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i altres membres de l’equip de govern han acompanyat les famílies a la rambla del Ferrocarril.

1500  nens i nenes i les escoles Torre de la Llebre, Ca n’Alzamora, Pau Casals, Schola, Regina Carmeli, Montserrat, Montessori i 25 de Setembre han ballat a la rambla del Ferrocarril. 678 infants de les escoles Ramon Llull, Joan Maragall, Mossèn Cinto Verdaguer i Rivo Rubeo ho han fet al pavelló de La Llana i 652 escolars de Maristes, Escoles Ribas, El Bosc, Col·legi Balmes i el Teresa Altet han fet la ballada a l’era de Ca n’Oriol.

L'alumnat de 1r i 2n ha ballat el Ball de la civada, el Ball de cascavells de Cardona i Com una flor sempre més. Els nens i nenes de 3r i 4t han interpretat L’Indiot, El ball de bastons, Rigodons i El general Bum Bum. L'entrada de les Gitanes ha tancat l'acte.

Abans de l'espectacle s’ha fet lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa 2022 de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya que enguany ha triat un text del ballarí i coreògraf Toni Jodar. “Les maneres de ballar són infinites i qualsevol indret és un bon lloc per ballar. Pels qui encara no ho tenien clar, la pandèmia va acabar de demostrar-ho: tancats a casa, la dansa donava sentit a aquell racó fosc del passadís, a la sala d’estar, a la cuina, al balcó o al dormitori de llençols rebregats on ballàvem i, tot d’una, es convertia en un teatre d’aforament galàctic”, diu el manifest.

Objectius de Desenvolupament sostenible