Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fotografia i pintura s'agermanen a l'exposició "Dues mirades" La mostra es podrà visitar a partir d'aquest dijous 12 de novembre i fins al 31 de gener a l'Espai Expositiu Antiga Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Fotografia i pintura s'agermanen a l'exposició "Dues mirades"

La mostra es podrà visitar a partir d'aquest dijous 12 de novembre i fins al 31 de gener a l'Espai Expositiu Antiga Estació

Fragment d'una de les fotografies de Mercè Ramírez.
Fragment d'una de les fotografies de Mercè Ramírez

L'Espai Expositiu Antiga Estació obrirà aquest dijous l'exposició Dues mirades, de la fotògrafa Mercè Ramírez i la pintora Magda Cano. En aquesta mostra, les obres de les dues autores dialoguen entre elles, oferint diferents perspectives sobre un mateix tema: els canvis produïts al barri barceloní de Santa Caterina.

En la seva condició de veïnes, Ramírez i Cano van prendre consciència de la força emocional de totes les portes, finestres i balcons que havien creuat durant els seus anys al barri, i de com canviava la mirada depenent d'on se situaven com observadores. Això les va motivar a buscar altres indrets i espais diferents amb els quals havien establert una relació evocadora.

La mostra reuneix 40 imatges que són el resultat d'un treball conjunt que posa en contacte tècniques i emocions diferents, en què s'observen els espais i les vivències es fusionen, tot mostrant que el veritable esdeveniment és el camí recorregut. Amb les seves fotografies, Mercè Ramírez capta la realitat del moment i l'emmarca. Les pintures de Magda Cano es presenten, en canvi, com a gestos insinuats que poden ser continuats per la persona que observa, que supleixen allò que falta i es converteixen en una evocació.

L'exposició Dues mirades es podrà visitar fins al proper 31 de gener a l'Espai Expositiu Antiga Estació. L'equipament cultural resta obert aquests dies ja que les actuals restriccions del govern català per contenir la Covid-19 permeten el funcionament de museus, sales d'exposicions i galeries d'art amb un aforament màxim del 30%.

 

Prorrogada "Rubí de Rock"

L'exposició Rubí de Rock. Retrospectiva dels 80 ha allargat la seva estada al Museu Municipal Castell (MMUC) fins al 31 de gener. La mostra reuneix una trentena d'imatges del fotògraf rubinenc Joan Díez que ens acosten a l'atmosfera musical i artística que es va viure a Rubí als anys 80 del segle passat. Són retrats de grups que van despuntar en un mateix lloc i moment, i que encara són recordats amb nostàlgia pels rubinencs i rubinenques.