Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fecsa Endesa desmunta una línia elèctrica aèria que discorre pel terme municipal de Rubí Els treballs, que s’estan executant a hores d’ara, permetran retirar aquesta conducció, que enllaça la subestació de Rubí amb l’EDAR de Terrassa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Fecsa Endesa desmunta una línia elèctrica aèria que discorre pel terme municipal de Rubí

Els treballs, que s’estan executant a hores d’ara, permetran retirar aquesta conducció, que enllaça la subestació de Rubí amb l’EDAR de Terrassa

Aquesta línia elèctrica, amb un traçat d’uns 5 km, quedarà totalment desmuntada properament.
Aquesta línia elèctrica, amb un traçat d’uns 5 km, quedarà totalment desmuntada properament

Fecsa Endesa està duent a terme des de principis de novembre els treballs de desmantellament de la línia elèctrica de 66 Kv entre la subestació de Rubí i l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Terrassa, just al límit del terme municipal rubinenc amb el de Sant Quirze del Vallès. Aquesta línia travessa les zones de la Perla del Vallès, Can Serrafossà, Can Xercavins, Sant Muç i La Llana.

Es tracta d’un total de 4.820 m de línia aèria de 3 conductors i 55 suports, tant de formigó com metàl·lics. S’estan desmuntant i retirant els conductors, aïlladors i suports i es demoliran les cimentacions fins a 1 m de profunditat, omplint els forats de terra vegetal. Per últim, es replantaran les zones afectades amb plantació autòctona.

El desmuntatge d’aquesta línia es una gran notícia per Rubí”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “L’execució d’aquest projecte suposarà una millora paisatgística i mediambiental important, a més d’alliberar una servitud del territori que recuperarà el municipi”.

Inicialment, les obres s’havien d’executar cap al mes de maig, però aquesta és una època de l’any amb un alt risc d’incendi. Tenint en compte la naturalesa d’aquests treballs, es va considerar oportú traslladar l’inici d’aquesta actuació al novembre.

Les tasques es van iniciar amb la instal·lació de politges i proteccions, seguides del desmuntatge del conductor i dels suports de la línia, fase en la que ens trobem a hores d’ara. Un cop finalitzats aquests treballs, s’enderrocaran les cimentacions i, per últim, es restituiran els terrenys amb terra vegetal. Es preveu que l'actuació finalitzi cap a mitjans de desembre.