Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reforça el servei de transport públic per facilitar la mobilitat durant la Festa Major Del 29 de juny al 2 de juliol, el bus urbà funcionarà en horari nocturn i també s’habilitarà el servei de parada a demanda per millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es reforça el servei de transport públic per facilitar la mobilitat durant la Festa Major

Del 29 de juny al 2 de juliol, el bus urbà funcionarà en horari nocturn i també s’habilitarà el servei de parada a demanda per millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables

L’autobús ampliarà el seu horari de funcionament per facilitar els desplaçaments a la nit (foto: Ajuntament de Rubí).
L’autobús ampliarà el seu horari de funcionament per facilitar els desplaçaments a la nit (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ampliarà novament el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb l’objectiu de promoure una mobilitat més sostenible i segura. A més, tornarà a oferir un servei de parada a demanda per a col·lectius vulnerables, tal com ja va fer a l’anterior Festa Major i al festival LOS40 Primavera Pop.

Des del 29 de juny al 2 de juliol, a partir de les 22 h, els busos de les línies 1, 2, 3, 4, 5 i 7 continuaran funcionant en horari nocturn amb una freqüència de pas d’uns 60 minuts. Es donarà cobertura fins al final dels actes:

 • Dijous 29 de juny, fins a les 4 h
 • Divendres 30 de juny, fins a les 5 h
 • Dissabte 1 de juliol, fins a enllaçar amb el servei diürn
 • Diumenge 2 de juliol, fins a les 24 h

Els horaris exactes es poden consultar ja al web de RubíBus.

A més, s’oferirà servei de parada a demanda en el bus especial nocturn amb l’objectiu de millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables i de risc en els seus recorreguts nocturns. A partir de les 22 h, el bus especial nocturn farà parades intermèdies ─entre dues parades fixes de l’itinerari─ d’acord als següents criteris:

 • Podran sol·licitar parades a demanda les dones, menors i les persones amb discapacitat. S’ha d’avisar el personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar.
 • S’atendrà la baixada del bus però no la pujada.
 • La baixada es farà per la porta davantera, al costat del personal de conducció.
 • A criteri del conductor o conductora, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

    

Afectacions en el transport públic

Del 27 de juny al 2 de juliol, a causa dels talls de circulació que hi haurà amb motiu de la Festa Major, es faran les modificacions següents en els itineraris de les línies d’autobusos urbans:

 • Les línies 1 i 4 en sentit nord no pararan a l’Estació Rubí Forma, i la parada de referència serà la d’Edison a la C-1413 per a l'L1 i Joan Puig per a l'L4. La parada de referència del centre serà Riera-Guardiet, a l’Escardívol.
 • En sentit sud, les línies 1 i 5 es desviaran des del c. Cadmo pel pont i quedaran anul·lades les parades Sant Joan, Espoz i Mina i Estació Rubí Forma.
 • Els autobusos interurbans, circularan pel pg. Riera amb parada a l’Escardívol.

     

Reforç del servei d’FGC

Coincidint amb la Festa Major de Rubí, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei de la línia S1 a les nits tant en sentit Pl. Catalunya-Nacions Unides com Nacions Unides-Pl. Catalunya. Les nits del dimecres 28 i el dijous 29 de juny, hi haurà un tren cada hora malgrat tractar-se de dies laborables. Les nits del divendres 30 de juny i el dissabte 1 de juliol, se sumaran nous combois als ja habituals.

    

Mobilitat en vehicle privat

Per tal d’evitar aglomeracions i aconseguir una gestió més eficient d’aquest tipus de desplaçaments, es recomana estacionar els vehicles a les zones d’aparcament del polígon de la Llana, Can Fatjó i Cova Solera, on la disponibilitat d’estacionament és major. L’Ajuntament col·locarà senyalització provisional indicant aquests espais als accessos de la ciutat.

El Consistori recorda que està prohibit estacionar al voral de la C-1413 i que la Policia Local sancionarà aquells vehicles que incompleixin aquesta norma.

Com és habitual, la celebració de la Festa Major deixarà inoperatius temporalment els aparcaments de l’Escardívol i Rubí Forma. En el cas de l’Escardívol, el buidatge començarà aquest dijous 22 de juny per preparar-lo per a la revetlla de Sant Joan. A partir de les 6 h, ja no s’hi deixarà aparcar a la meitat més propera a la caseta del Servei d’Esports i, a partir del dissabte 24 de juny, tampoc es podrà deixar el vehicle a la zona pròxima a la rotonda. Pel que fa al pàrquing del Rubí Forma, no s’hi podrà estacionar a partir del dilluns 26 de juny a les 6 h i fins al 5 de juliol a les 20 h com a conseqüència de la instal·lació de la fira d’atraccions i el mercat d’artesania.

Objectius de Desenvolupament sostenible