Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es recomana utilitzar el transport públic en detriment del vehicle privat per l’elevada contaminació detectada les últimes hores La cabina de control atmosfèric de Ca n’Oriol ha observat uns nivells elevats de partícules PM10 i d’òxids de nitrogen https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Es recomana utilitzar el transport públic en detriment del vehicle privat per l’elevada contaminació detectada les últimes hores

La cabina de control atmosfèric de Ca n’Oriol ha observat uns nivells elevats de partícules PM10 i d’òxids de nitrogen

A Ca n’Oriol hi ha ubicada una cabina de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica (foto: Ramon Vilalta).
A Ca n’Oriol hi ha ubicada una cabina de vigilància i previsió de la contaminació atmosfèrica (foto: Ramon Vilalta)

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha emès un avís de situació de risc per contaminació atmosfèrica com a conseqüència de l’elevada presència de partícules PM10 ─les pròpies de la pol·lució que genera el trànsit─ i d’òxids de nitrogen (NOx). Atenent a aquest grau de contaminació detectat les darreres hores a diferents poblacions de la província de Barcelona, entre elles Rubí, el Govern de la Generalitat ha activat l’avís preventiu de nivells alts de NOx i PM10.

Una de les mesures per intentar reduir aquests nivells de contaminació és prioritzar la utilització del transport públic en detriment del vehicle privat. En aquest sentit, l’Ajuntament de Rubí recorda a la ciutadania que disposa de set línies d’autobús urbà per moure’s per la ciutat, així com dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i de Rodalies de Catalunya (RENFE) per desplaçar-se a d’altres poblacions.

A banda, l’avís preventiu també contempla publicar informació dels nivells de contaminació als panells lluminosos dels eixos viaris d’accés a la conurbació de Barcelona, entre d’altres.