Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es recomana usar el transport públic davant l’episodi de contaminació La Generalitat recomana utilitzar el transport públic i realitzar els desplaçaments en bicicleta o a peu amb la intenció de reduir la presència de partícules contaminants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es recomana usar el transport públic davant l’episodi de contaminació

La Generalitat recomana utilitzar el transport públic i realitzar els desplaçaments en bicicleta o a peu amb la intenció de reduir la presència de partícules contaminants

La Generalitat recomana evitar el vehicle privat .
La Generalitat recomana evitar el vehicle privat

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, manté activat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric, entre ells Rubí. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.

La mesura es pren a causa dels nivells força elevats de contaminació mesurats i de la previsió de persistència del potent anticicló que ens està afectant i que dificultarà la dispersió de les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a l’atmosfera.

Ahir dimarts es van produir set superacions del valor límit diari  (50 micrograms per metre cúbic) per a les PM10 als punts de mesurament següents:

Com la previsió indica que els nivells d’aquest contaminant seguiran sent elevats, perquè les condicions de dispersió no milloraran significativament, també s’ha activat un avís preventiu per alts nivells d’NO2 als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que conformen la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació o bé desactivar l’avís preventiu.

Recomanacions per reduir la contaminació

La Generalitat recomana els ciutadans dels municipis afectats:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars, baixant la temperatura del termòstat.
  • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, com llenya o biomassa, evitant-ne purgues i arrencades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres.