Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta la proposta del Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional El document s’ha donat a conèixer aquest dilluns a la Taula d’atenció de la diversitat funcional, abans de portar-lo a aprovació al Ple municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es presenta la proposta del Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional

El document s’ha donat a conèixer aquest dilluns a la Taula d’atenció de la diversitat funcional, abans de portar-lo a aprovació al Ple municipal

Marta García presentant el document (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Álvarez).
Marta García presentant el document (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Álvarez)

El govern municipal ha presentat aquest dilluns a la Taula d’atenció a la diversitat funcional i altres agents interessats la seva proposta de Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional 2019-2022. Aquesta eina de planificació estratègica estructura i prioritza les accions a desenvolupar a curt i mig termini per tal de millorar la resposta a les necessitats i problemàtiques de les persones amb diversitat funcional del municipi i les seves famílies. “És un pla integral que volgudament evita la mirada sectorial sobre la diversitat funcional: entenem que tots i totes en algun moment de la vida podem tenir dificultats amb les nostres capacitats” ha explicat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

La proposta de pla parteix d’una diagnosi realitzada el 2017 per la Fundació Pere Tarrés amb el suport de la Diputació de Barcelona i, en la seva elaboració, s’ha comptat amb la participació de persones de diferents col·lectius de diversitat funcional i dels seus familiars, així com de tècnics i tècniques de l’Ajuntament i de serveis privats i altres persones del municipi. Fruit d’aquest treball, el document reuneix més d’una quarantena d’actuacions agrupades en sis eixos: inserció i capacitació postobligatòria; habitatge; educació; sociosanitari; accessibilitat i mobilitat; i lleure, esport i cultura. “L’objectiu global del document és promoure l’autonomia i l’apoderament de les persones amb diversitat funcional. Entenem que és una qüestió d’igualtat de drets”, conclou García.

Les propostes incloses al pla conceben la diversitat funcional de forma integral, tenint en compte la infància, l’adolescència, les persones adultes i la gent gran, a banda de les famílies o persones cuidadores, i els diferents àmbits vitals d’aquesta ciutadania. Es tracta d’actuacions transversals que demanen la implicació i el compromís de tots els serveis i entitats implicats.

El Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional 2019-2022 es presenta com un pas endavant molt significatiu en la consideració de les persones amb diversitat funcional que complementa accions anteriors com són la posada en marxa de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat, la potenciació de la Font del Ferro o la publicació del Catàleg de serveis en aquest àmbit. El seu objectiu és identificar i detallar aquells recursos i actuacions que promoguin l’autonomia i apoderament de la població amb discapacitat de Rubí.

El document s’ha presentat aquest dilluns als col·lectius que integren la Taula d’atenció a la diversitat funcional i altres persones interessades, amb l’objectiu que el coneguin i puguin fer-hi esmenes si ho consideren oportú. Quan la proposta estigui ja tancada, se sotmetrà a l’aprovació del Ple municipal.