Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta a Rubí el projecte del Pla Drets Humans de Catalunya El president de l’Institut de Drets Humans (IDHC), David Bondia, ha presentat a Rubí l’Àgora de Drets Humans, una iniciativa que recull propostes per crear el Pla dels Drets Humans a Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es presenta a Rubí el projecte del Pla Drets Humans de Catalunya

El president de l’Institut de Drets Humans (IDHC), David Bondia, ha presentat a Rubí l’Àgora de Drets Humans, una iniciativa que recull propostes per crear el Pla dels Drets Humans a Catalunya

L'acte s'ha celebrat a l'auditori de la Mestre Martí Tauler (Foto: Ajuntament/ Lali Puig).
L'acte s'ha celebrat a l'auditori de la Mestre Martí Tauler (Foto: Ajuntament/ Lali Puig)

El Síndic de Greuges de Catalunya i l’Institut de Drets Humans a Catalunya (IDHC) tenen l’objectiu de redactar un Pla de Drets Humans a Catalunya. Per tirar endavant aquesta proposta, s’està impulsant un seguit d’activitats i trobades anomenades àgores que volen donar a conèixer l’estat dels Drets Humans a Catalunya i recollir propostes per a la redacció del Pla. Rubí s’ha sumat al projecte a través de l’oficina de la Síndica de Greuges local, Milagros Calleja.

Aquest divendres, ha tingut lloc la presentació a Rubí d’aquesta iniciativa que impulsa el debat i la discussió al voltant dels Drets Humans arreu del territori. Una trentena de persones han assistit a la cita que ha tingut lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler i que ha comptat amb la presència del president de l’Institut de Drets Humans a Catalunya, David Bondia.

Amb aquesta activitat es vol fomentar la implicació de la ciutadania de Rubí en la redacció d’aquest pla. Així ho ha dit la síndica local, Milagros Calleja: “ens agradaria que la veu dels rubnencs i rubinenques es faci notar en la redacció d’aquest pla. D’una banda, és important dona a conèixer i debatre al voltant dels drets humans i de l’altra crec que Rubí és una ciutat que té molt a aportar  en aquest debat”.

A partir d’aquesta presentació, la intenció és que des de l’oficina de la síndica local es coordinin les possibles àgores de debat que sorgeixin a la ciutat.