Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es posa en marxa la Taula d’atenció a la diversitat funcional de Rubí Les entitats que participen en aquest nou òrgan s’han reunit per primer cop aquest dijous al vespre a la Font del Ferro https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es posa en marxa la Taula d’atenció a la diversitat funcional de Rubí

Les entitats que participen en aquest nou òrgan s’han reunit per primer cop aquest dijous al vespre a la Font del Ferro

La trobada s’ha celebrat a la Font del Ferro (foto: Localpres).
La trobada s’ha celebrat a la Font del Ferro (foto: Localpres)

La Taula d’atenció a la diversitat funcional, impulsada per l’Ajuntament de Rubí, ha començat a caminar aquest dijous amb una primera reunió que ha tingut lloc a la Font del Ferro. La trobada ha comptat amb la participació de representants de diversos col·lectius que treballen en aquest àmbit: Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR), pares i familiars de la Font del Ferro, Associació de Mares i Pares d’Alumnes i direcció del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, AVAN, Club Esportiu Horitzó, DAPSI, Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP), Llar Ca n’Alzamora, Associació Estel i Centre de Dia de Salut Mental. L’ONCE també estava convocada a la taula però ha excusat la seva assistència.

Durant la reunió, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha traslladat als assistents la voluntat del consistori de prioritzar l’atenció a la diversitat funcional i d’acompanyar aquest compromís amb una millora de la Font del Ferro, de manera que aquest equipament doni cabuda a les diferents actuacions que es puguin desenvolupar en aquest àmbit. De fet, una de les funcions de la taula serà actuar com a òrgan consultiu del consell d’administració de la Font del Ferro en matèria de diversitat funcional.

La trobada també ha servit per presentar a les entitats un esborrany del Pla estratègic d’atenció a la diversitat funcional que està elaborant l’Ajuntament i que inclou, entre d’altres, la creació d’un catàleg de serveis, un Observatori de la diversitat funcional i una Oficina d’atenció a la diversitat funcional. Les entitats han valorat la necessitat d’aquests recursos, especialment de l’oficina, que creuen imprescindible per tal de centralitzar tota la informació i agilitar les gestions que han de fer les famílies a l’hora de sol·licitar prestacions o serveis.

En aquest primer contacte, s’han apuntat igualment alguns dels temes que caldrà treballar en el marc de la Taula d’atenció a la diversitat funcional, com ara la mobilitat, les activitats esportives o la inserció laboral, entre d’altres.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha posat en valor la posada en marxa d’aquest nou òrgan participatiu: “Per a l’Ajuntament és essencial comptar amb un espai que permeti recollir les necessitats de les persones amb diversitat funcional i elaborar propostes que ens ajudin a millorar la seva situació. Aquest és un nou pas per fer de Rubí una ciutat inclusiva per a tota la ciutadania”. Un objectiu que podrà materialitzar-se, segons s’ha informat durant la trobada d’aquest dijous, gràcies a un augment pressupostari.