Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es mantenen en alerta els plans VENTCAT, NEUCAT i INUNCAT per les males condicions meteorològiques Aquest dilluns s’esperen ratxes de vent que podrien superar els 72 km/h a l’àrea metropolitana de Barcelona i el seu entorn https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Es mantenen en alerta els plans VENTCAT, NEUCAT i INUNCAT per les males condicions meteorològiques

Aquest dilluns s’esperen ratxes de vent que podrien superar els 72 km/h a l’àrea metropolitana de Barcelona i el seu entorn

Previsió de risc per vent per a aquest dilluns (font: CECAT).
Previsió de risc per vent per a aquest dilluns (font: CECAT)

Protecció Civil manté en alerta els plans VENTCAT, NEUCAT i INUNCAT davant les condicions meteorològiques adverses que s’estan produint arreu del país. El fort vent serà el principal protagonista aquest dilluns, especialment a partir del migdia, amb ratxes que rondaran els 72 km/h a l’àrea metropolitana de Barcelona i el seu entorn. El vent bufarà de components nord i est.

De cara a aquest dimarts, l'episodi baixarà lleugerament d'intensitat però afectarà el conjunt de Catalunya. El vent serà de component est.

Protecció Civil recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En situacions de ventada, cal seguir els consells bàsics d’autoprotecció que estan recollits al web de l’Ajuntament.

Possibilitat de nevades a la comarca
D’acord amb les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, també es manté l’alerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). Es preveu que el risc de precipitacions s’incrementarà a partir de la tarda a la Catalunya Central, gran part del prelitoral central i les comarques interiors de Tarragona. La cota de neu anirà pujant progressivament fins a situar-se al voltant dels 400 metres al final del dia.

Aquest dimarts al matí, el risc de nevada es limitaria al nord de Barcelona i interior de Girona, i la cota de neu augmentari fins als 1.200 metres.

Al web municipal es poden consultar les recomanacions bàsiques en cas de nevada i baixes temperatures.