Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es manté activada la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil amb vista a prevenir possibles gelades Les previsions meteorològiques apunten a una millora de la situació i a la represa progressiva de la normalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Es manté activada la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil amb vista a prevenir possibles gelades

Les previsions meteorològiques apunten a una millora de la situació i a la represa progressiva de la normalitat

Neu a les urbanitzacions.
Neu a les urbanitzacions

L’Ajuntament de Rubí manté activada la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil tot i que la situació meteorològica ha millorat a les darreres hores i continuarà fent-ho al llarg d’aquest dimecres. Les darreres previsions apunten que només es produiran precipitacions febles i que la cota de neu se situarà al voltant dels 200 metres. Tot i això, les temperatures seguiran baixant, per la qual cosa els esforços se centraran ara en la prevenció de possibles gelades en punts especialment problemàtics de la ciutat, com ara les urbanitzacions i altres zones amb risc d’humitat.

Des del Consistori, per tant, se seguirà amb els treballs de repartiment i escampada de sal al llarg d’aquesta tarda i a primera hora de dijous. Així ho ha decidit el Comitè d’emergències de l’Ajuntament, que s’ha reunit novament aquest migdia sota la presidència de l’alcaldessa, Carme García, per tal de valorar la situació actual i l’evolució prevista per a les properes hores.

En aquests moments, el servei de transport públic funciona amb normalitat i les principals vies de les urbanitzacions es troben lliures de neu. Tot i això, màquines retroexcavadores continuen treballant per garantir al màxim la circulació a tota aquesta zona, alhora que se segueix escampant sal.

Pel que fa als centres educatius, des de primera hora la recomanació del Departament d’Ensenyament ha estat l’obertura dels mateixos. Tot i això, algunes escoles i instituts, com a conseqüència de la seva ubicació propera a les zones més problemàtiques, han optat per oferir serveis mínims i recomanar a les famílies que no hi portessin els seus fills o que se’ls enduguessin. Ha estat el cas de les escoles Joan Maragall i Rivo Rubeo, i de l’Institut JV Foix.

Davant la millora de la situació meteorològica, s’espera que tant els centres educatius com els equipaments esportius puguin funcionar amb normalitat al llarg de la tarda.

El Consistori recorda que, per a qualsevol incidència relacionada amb la neu, cal trucar la Policia Local (092) o bé al telèfon general d’emergències (112).