Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es dobla el nombre de famílies que rebran ajuts per al pagament de l’IBI el 2015 L’equip de govern estudia la possibilitat d’implantar trams per facilitar que més rubinencs puguin accedir a les subvencions l’any vinent https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es dobla el nombre de famílies que rebran ajuts per al pagament de l’IBI el 2015

L’equip de govern estudia la possibilitat d’implantar trams per facilitar que més rubinencs puguin accedir a les subvencions l’any vinent

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat el balanç final dels ajuts tributaris del 2015.
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat el balanç final dels ajuts tributaris del 2015

Un total de 548 famílies amb escassa capacitat econòmica podran comptar aquest any amb un ajut municipal del 50% per al pagament de l’impost sobre béns immobles (IBI). Aquesta xifra dobla les 288 subvencions atorgades el 2014 dins la campanya que impulsa l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu d’acompanyar i donar suport a les famílies que més ho necessiten.

En total, el consistori destinarà a aquests ajuts 91.644 euros, enfront dels 53.977 euros de l’exercici anterior. Uns diners que els beneficiaris de les subvencions podran cobrar abans que finalitzi l’any.

En aquesta convocatòria, l’Ajuntament ha universalitzat els ajuts tributaris per tal que hi pogués optar un ventall més ampli de persones ─fins aquest any, les subvencions s’adreçaven únicament a determinats perfils: gent gran, aturats, famílies nombroses i monoparentals─. A més, s’han flexibilitzat els criteris econòmics que calia complir per accedir als ajuts. Aquestes mesures, unides a una intensa campanya comunicativa, han permès augmentar en un 127% el nombre de sol·licituds rebudes, que han passat de les 405 de l’any passat a les 909 d’aquest 2015.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha expressat aquest dimecres la seva satisfacció per l’increment de les sol·licituds i per la importància que suposa poder reforçar aquests ajuts alhora que es congela l’IBI, tal com recull la proposta d’ordenances fiscals aprovada de forma inicial pel Ple municipal

Ampliació dels ajuts
La primera edil ha avançat que el govern municipal plantejarà de cara a l’any vinent, en el marc de la Comissió de tarifació social que integren tots els grups municipals, la implantació d’un sistema de trams que permeti “arribar encara a més gent” ja que, actualment, alguns sol·licitants queden fora de les subvencions per un estret marge econòmic. La voluntat del l’equip de govern és incorporar almenys un segon tram que faci que aquestes famílies que no tenen dret als ajuts del 50% puguin rebre’n d’una menor quantia. “Amb les dades a la mà, sabem que amb un sistema de trams que fa més just el sistema d’ajuts, podríem incrementar el nombre de beneficiaris que gaudirien d’aquestes subvencions  [...]. Al final, aquests ajuts no fan més que complir un objectiu que per aquest govern és prioritat absoluta: donar suport i dissenyar accions per ajudar les famílies i les persones de la ciutat que més ho necessiten”.

En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa ha avançat que la proposta de pressupost de l’equip de govern per al 2016 contempla un increment del 16% en les partides de l’Àrea de Serveis a les Persones.