Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es constitueix la Taula d’inclusió social de Rubí L’òrgan participatiu, que aplega entitats d’acció social i tècnics de diversos serveis municipals, té entre els seus objectius l’elaboració d’un Pla local d’inclusió social https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Es constitueix la Taula d’inclusió social de Rubí

L’òrgan participatiu, que aplega entitats d’acció social i tècnics de diversos serveis municipals, té entre els seus objectius l’elaboració d’un Pla local d’inclusió social

Sessió constitutiva de la Taula d’inclusió social (foto: Localpres).
Sessió constitutiva de la Taula d’inclusió social (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han presidit aquest dimecres la constitució de la Taula d’inclusió social de Rubí, un nou òrgan participatiu que reuneix representants de les entitats locals d’acció social ─ASAV, Creu Roja, Frater-Nadal i Càritas─ i tècnics de diversos serveis municipals.

L’objectiu de la taula és posar en comú els coneixements de diferents agents de la ciutat i, a partir d’aquests, analitzar, debatre i elaborar propostes d’actuació en l’àmbit de les polítiques socials. “La idea és tenir un espai compartit de reflexió i acompanyament en l’elaboració de les accions que tenen a veure amb la inclusió social, vinculat al desig com a administració de tenir una ciutat inclusiva de debò”, ha declarat l’alcaldessa. Segons la primera edil, la constitució d’aquesta nova taula va més enllà de la participació per buscar la implicació directa de tots els agents que treballen en aquest àmbit. Tal com ha afegit la regidora Marta García, “es tracta d’una participació continuada que és molt necessària en les nostres polítiques d’acció social”.

La Taula d’inclusió social prioritzarà el treball transversal i, per aquest motiu, a banda de ser-hi representats tècnics municipals de diversos serveis, també hi participaran membres d’altres òrgans coordinats des de l’administració, com és el cas de la Taula pel dret a l’habitatge, la Taula d’atenció a la diversitat funcional o la Taula d’infància i adolescència.  

L’espai tindrà una periodicitat bimensual i la seva composició serà dinàmica, de manera que podrà acollir noves persones participants en funció dels temes que s’hi tractin.

Pla d’inclusió social
Un dels primers objectius d’aquest nou espai de participació serà elaborar un Pla local d’inclusió social que permeti planificar de forma coordinada les polítiques socials i de benestar, estructurar els recursos de la ciutat per poder pal·liar els factors i processos d’exclusió social, posar en pràctica els nous criteris que han de guiar les accions socials comunitàries a partir de la visió transversal i la participació, i reunir informació i coneixement vàlid sobre l’exclusió social a la ciutat i els serveis existents.

En una primera fase, aquest document recollirà i ordenarà tota la feina que ja s’està desenvolupant en aquest àmbit, amb l’objectiu de facilitar el coneixement compartit i fixar processos de treball. En una etapa posterior, i després d’avaluar tot el treball realitzat, el pla s’enriquirà amb noves accions.