Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entren en funcionament dos dels cinc nous autobusos híbrids de la flota de RubíBus La ciutadania va poder conèixer les prestacions d’aquests vehicles ara fa un mes aproximadament, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Entren en funcionament dos dels cinc nous autobusos híbrids de la flota de RubíBus

La ciutadania va poder conèixer les prestacions d’aquests vehicles ara fa un mes aproximadament, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat

Els nous busos han començat a operar a les línies  2i 5 (foto: Ajuntament - Localpres).
Els nous busos han començat a operar a les línies 2i 5 (foto: Ajuntament - Localpres)

Aquest dijous han entrat en servei dos dels cinc nous vehicles híbrids que formen part de la flota de RubíBus. Aquests autobusos, que es van presentar a la ciutadania a finals de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, substitueixen models més antics. Els altres tres busos híbrids es posaran en funcionament en els propers dies.

Aquest matí, les línies 2 (Can Vallhonrat – El Pinar) i 5 (Can Rosés – Estació Rubí+D) del servei de transport públic urbà han arrencat amb aquestes noves unitats d’autobusos híbrids, que permeten reduir les emissions de gasos contaminants i, així, contribuir a assolir els compromisos ambientals adquirits per l’Ajuntament. Aquesta mesura és una altra de les accions que va en consonància amb la declaració de l’emergència climàtica feta pel Ple municipal a finals de setembre i que pretén conscienciar els rubinencs i les rubinenques que, entre tots plegats ─ciutadania i administració─ hem de deixar de contribuir a l’escalfament global.

Aquest tipus de vehicles són molt més eficients, ja que aconsegueixen una reducció de CO2 de fins al 39%. I si s'inclouen NOx i les partícules, les emissions es redueixen prop del 50%, complint d'aquesta manera amb les més estrictes normes europees respecte a les emissions i contaminants en el transport. A més, l'estructura de la carrosseria i del sostre està fabricada amb alumini, que es pot reciclar fins a un 90%. Tot plegat suposarà una reducció tant del consum de combustible com de les emissions del servei de transport públic urbà de viatgers.