Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enric Majó: “Em sento un supervivent de la feina d’actor” L’actor, nascut a Rubí, interpretarà el proper dissabte 7 de maig al Teatre Municipal La Sala l’obra “Una vida al teatre”, amb la qual commemora 50 anys damunt dels escenaris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Enric Majó: “Em sento un supervivent de la feina d’actor”

L’actor, nascut a Rubí, interpretarà el proper dissabte 7 de maig al Teatre Municipal La Sala l’obra “Una vida al teatre”, amb la qual commemora 50 anys damunt dels escenaris

Enric Majó, acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez i del director de l’obra, Moisès Maicas.
Enric Majó, acompanyat del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez i del director de l’obra, Moisès Maicas

L’actor rubinenc Enric Majó portarà el proper 7 de maig al Teatre Municipal La Sala l’obra Una vida al teatre, amb la qual commemora 50 anys damunt dels escenaris. L’intèrpret s’ha mostrat il·lusionat amb la possibilitat d’actuar a la seva ciutat natal i confia que aquest retorn a l’escenari de La Sala sigui l’inici d’un nou camí: “Tornar a Rubí és tornar a casa, les meves arrels són aquí”.

Una vida al teatre, escrita pel dramaturg David Mamet, se centra en la relació de dos actors que formen part d’una companyia estable: un de veterà (Enric Majó) i una jove promesa (Dafnis Balduz). L’obra mostra el dia a dia d’aquests intèrprets, evidenciant la part humana i sovint desconeguda d’aquesta professió.

Amb aquest muntatge, Enric Majó celebra 50 anys dedicats a les arts escèniques, durant els quals ha interpretat els personatges principals de grans textos catalans i universals, d'autors clàssics i contemporanis. Des del seu debut l'any 1965, amb l’obra Després de la caiguda d’Arthur Miller, l’actor ha viscut i protagonitzat moments clau de la història del teatre català contemporani, en un període que va des dels inicis del teatre independent fins a l'actualitat. Tot i això, quan se li pregunta per aquells moments més emocionants de la seva carrera, Majó no dubta a quedar-se amb una representació de Hamlet a la plaça del Doctor Guardiet.

A l’hora de fer balanç de la seva trajectòria, Majó confessa que no és un actor vocacional però que el teatre va aconseguir fascinar-lo fins al punt que “aquesta feina ha estat l’eix de tota la meva vida”. Per al rubinenc, tots aquells que es dediquen a la interpretació ho fan amb “una inconsciència total [...], en aquesta professió hi ha pujades i baixades constantment. Has de ser un supervivent per dedicar-te a aquesta feina tants anys”.

El director d’Una vida al teatre, Moisès Maicas, no estalvia elogis cap al rubinenc:En llegir aquesta obra de David Mamet, que sempre ha estat vinculada a grans actors, com el Patrick Stewart o el Jack Lemmon, [...] vaig tenir clar que no hi havia millor actor en aquest país per fer-la que l’Enric Majó. És un referent, ho ha estat tota la vida [...]. És un home de teatre que està al nostre imaginari col·lectiu, que forma part de la història teatral d’aquest país”.

Entrades a la venda
Una vida al teatre es podrà veure el proper 7 de maig a les 21 h a La Sala. Les entrades es poden adquirir a través del web de Ticketea o bé a taquilla els divendres de 18 a 21 h. També es poden reservar al Servei de Cultura, trucant al 93 588 70 00 ext. 4429 de dilluns a divendres de 9 a 14 h, o bé enviant un correu electrònic a .

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez ha animat la ciutadania a no deixar-se perdre l’oportunitat de veure l’espectacle: “És un privilegi perquè l’Enric malauradament no ha actuat moltes vegades a Rubí, segurament no tantes com ha volgut, i una vida dedicada a les arts escèniques dóna per fer un bon homenatge, perquè la ciutadania de Rubí vingui a veure aquesta obra [...]. Segur que la gaudirà i serà tot un èxit”.