Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa una campanya per combatre la pobresa energètica aquest hivern Amb la campanya ‘No et quedis a les fosques’ es vol fer arribar a tota la ciutadania les eines i recursos de què disposa per minimitzar la despesa energètica i evitar talls de subministrament a les famílies vulnerables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

En marxa una campanya per combatre la pobresa energètica aquest hivern

Amb la campanya ‘No et quedis a les fosques’ es vol fer arribar a tota la ciutadania les eines i recursos de què disposa per minimitzar la despesa energètica i evitar talls de subministrament a les famílies vulnerables

La presentació ha tingut lloc aquest dilluns (Foto: Cesar Font).
La presentació ha tingut lloc aquest dilluns (Foto: Cesar Font)

Donar a conèixer els drets, eines i recursos per evitar talls en el subministrament energètic i minimitzar la despesa energètica és l’objectiu de la campanya informativa ‘No et quedis a les fosques’ que s’ha presentat aquest dilluns. Es tracta d’una iniciativa coordinada des de l’àrea de Serveis Socials, Habitatge, l’Oficina Municipal d’informació al Consumidor (OMIC) i el projecte Rubí Brilla, a través de la Taula contra la pobresa energètica,  i es vehicula a través d’un nou apartat a la web municipal.        

En aquest espai, hi apareixen un seguit de consells per evitar el malbaratament energètic i s’hi detallen quins són els supòsits on la ciutadania té dret a rebre ajudes i, d’altra banda, s’informa que les empreses no poden procedir al tall de subministrament per impagament, si des de Serveis Socials es justifica la situació de vulnerabilitat de la família, i com procedir davant d’aquesta situació. També es detalla en quins casos cal dirigir-se a Serveis Socials i en quins casos poden adreçar-se als tallers de factures o al servei de finestreta energètica que organitza el Rubí Brilla. El web municipal es converteix així en un espai que, a més d’informar, deriva a la ciutadania al servei municipal que el podrà atendre de manera més ràpida i eficaç.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha donat a conèixer aquesta iniciativa als mitjans de comunicació aquest dilluns. Martínez ha definit d’aquesta manera quin és l’objectiu: “La pobresa energètica suposa la vulneració d’un dret bàsic i l’administració té l’obligació de garantir aquests drets a les famílies”.

La iniciativa es complementa amb la publicació d’un tríptic informatiu i altres elements comunicatius que es repartiran per la ciutat amb la intenció d’arribar al màxim de rubinencs i rubinenques. A més, a través de les xarxes socials municipals també es publicarà aquesta informació.

La campanya  s’allargarà aquest mes i el vinent amb la intenció que abans de l’arribada de l’hivern i la corresponent baixada de temperatures la població estigui al corrent dels seus drets en matèria energètica i les opcions al seu abast.