Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa una campanya de desbrossament de les urbanitzacions Fa dues setmanes van començar els treballs de desbrossament de les zones més crítiques de la ciutat amb la voluntat de reduir el risc d’incendis davant l’arribada de les altes temperatures https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

En marxa una campanya de desbrossament de les urbanitzacions

Fa dues setmanes van començar els treballs de desbrossament de les zones més crítiques de la ciutat amb la voluntat de reduir el risc d’incendis davant l’arribada de les altes temperatures

El regidor d’Obra Pública ha explicat la campanya .
El regidor d’Obra Pública ha explicat la campanya

L’Ajuntament ha iniciat una campanya de desbrossament de les zones que presenten potencial risc d’incendis. Es tracta, principalment, de marges de carreteres, carrers i camins, voreres, parcs i places que, per la seva ubicació, presenten risc de convertir-se en un punt d’inici d’incendis.

El regidor d’Obra pública, Juan López, ha detallat l’actuació aquest dilluns. López ha explicat que el desbrossament s’efectua segons les prioritats del moment “els treballs van començar la setmana passada i en aquest temps ja s’ha actuat a la zona d’Els Avets, la Perla i en part del Camí d’Ullastrell. La intenció és continuar amb aquest buidatge de vegetació per les urbanitzacions. Es una actuació que s’allargarà durant tres mesos”.

Els equips de treball disposen de l’autorització de la Generalitat per a la realització de tasques al bosc durant el període estival. Aquest permís fixa les condicions de treball que, entre altres mesures, estableixen que cada grup d’actuació ha de disposar d’un punt d’aigua.

Els treballs estan sotmesos a l’avaluació del risc d’incendi que diàriament fixa el departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del Mapa del Pla Alfa, que estableix els paràmetres a seguir.

L’empresa responsable dels treballs és Parcs i Jardins de Catalunya i el cost de l’actuació és de 99.500,72 euros.