Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa les actuacions de millora de la vegetació incloses al projecte Barris al dia Aquesta mateixa setmana també s’han iniciat les tasques de reparació de parcs infantils prioritzades per la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

En marxa les actuacions de millora de la vegetació incloses al projecte Barris al dia

Aquesta mateixa setmana també s’han iniciat les tasques de reparació de parcs infantils prioritzades per la ciutadania

Entre d’altres, es desherbaran diverses voreres i escocells i s’hi aplicarà herbicida.
Entre d’altres, es desherbaran diverses voreres i escocells i s’hi aplicarà herbicida

Aquest divendres s’han iniciat les actuacions de desherbatge prioritzades per la ciutadania dins el procés participatiu del projecte Barris al dia 2014. Els treballs, que està previst que finalitzin a finals de novembre, permetran millorar l’aspecte de diverses voreres i escocells de la ciutat. El projecte Barris al dia, inclòs al Pla de mesures anticrisi 2014, té com a objectiu la millora de l’espai públic a partir de les prioritats marcades pels rubinencs i les rubinenques. En aquesta segona edició, el pressupost assignat al projecte ha tornat a ser de 400.000 euros, distribuïts a parts iguals entre els sis districtes de la ciutat.

Paral·lelament, el 13 d’octubre també és previst que comencin les tasques de desbrossament de diversos espais de la ciutat, uns treballs que completaran les actuacions de millora de la vegetació que els participants en aquest projecte van prioritzar a la jornada participativa celebrada el 27 de maig. Aquests treballs tenen una durada aproximada d’un mes. 

El paquet d’actuacions que fa referència al desherbatge ha estat adjudicat a l’empresa Projectes i Jardineria El Roure, SL, mentre que els treballs de desbrossament els executarà l’empresa Parcs i Jardins Catalunya, SL. 

Les diferents actuacions, que no comportaran afectacions de trànsit, consisteixen en el desherbatge i aplicació d’herbicida a voreres i escocells, el desbrossament de diversos espais i la neteja de solars. Els treballs es reparteixen entre els sis districtes de la ciutat, segons la priorització realitzada pels veïns i veïnes d’aquestes zones. 

Actuacions prioritzades
Els participants al projecte Barris al dia van consensuar a finals de maig quines eren les actuacions prioritàries a cada zona. Tots els districtes van coincidir a l’hora de prioritzar diverses propostes de millora de les voreres. A més, al districte 1 també es va prioritzar la reparació d’asfalt i l’arranjament de diverses zones infantils. Les actuacions prioritzades al districte 2 fan referència a la reparació d’asfalt i a la incorporació d’enllumenat públic a diversos punts. Pel que fa al districte 3 es van prioritzar les millores de zones infantils. En el cas del districte 4 es van destacar com a prioritàries la reparació de l’asfalt i diverses actuacions de senyalització. Al districte 5 es van marcar com a prioritàries les actuacions d’esporga i neteja de vegetació i les millores als parcs infantils. I, per últim, el districte 6 va prioritzar la reparació d’asfalt, la incorporació d’enllumenat públic a diversos punts i diverses actuacions de senyalització. 

Les actuacions que fan referència a la reparació d’asfalt ja han estat executades, mentre que les de parcs infantils s’han iniciat aquesta mateixa setmana i és previst que finalitzin a mitjans de novembre.

Imatges relacionades

Una de les zones on s'actuarà
Una de les zones on s'actuarà