Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empreses i persones en recerca de feina es troben a Rubí en el marc de la jornada “Converses del mercat de treball” La cita, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, ha comptat amb 160 inscrits https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Empreses i persones en recerca de feina es troben a Rubí en el marc de la jornada “Converses del mercat de treball”

La cita, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, ha comptat amb 160 inscrits

La jornada ha estat presentada pel regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i el conseller d’Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ramon Capolat.
La jornada ha estat presentada pel regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i el conseller d’Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ramon Capolat

Al voltant de 160 persones, una cinquantena d’elles de Rubí, han assistit aquest dimarts a la jornada Converses del mercat de treball, que ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. La cita, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, ha servit per presentar als assistents recursos útils per a la recerca de feina però, sobretot, per facilitar un espai d’interrelació entre empreses i demandants d’ocupació.

La jornada ha estat presentada pel regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l’Ajuntament de Rubí, Rafael Güeto, qui ha incidit en l’evolució que ha experimentat el mercat laboral cap a una major precarietat. Segons el regidor, en l’actual context “més incert i inestable”, els ajuntaments han de desenvolupar polítiques actives d’ocupació i facilitar espais de trobada com la jornada d’aquest dimarts: “Pensem que és positiu que generem espais com aquests en què es pugui concertar l’oferta i la demanda d’ocupació i veure si, d’aquesta manera, també des de l’àmbit local podem millorar la situació d’atur de la nostra ciutat i del conjunt de la comarca”.

La jornada Converses del mercat de treball ha posat l’accent en alguns dels col·lectius més afectats per l’atur, com ara les dones i, molt especialment, els majors de 45 anys. “És una jornada orientada no tant a aquells que entren per primera vegada al mercat de treball [...] sinó a reorientar i a donar instrumental nou a aquelles persones que, havent estat al mercat de treball i havent-ne sortit, tenen necessitat, com és obvi, de tornar-hi a entrar”, ha explicat el conseller d’Ocupació del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ramon Capolat.

Durant la jornada, s’ha impartit la conferència Davant l’adversitat: creativitat i intel·ligència emocional, a càrrec de María Navarrete, educadora social i màster en Educació Emocional i Benestar. A continuació, s’ha obert un espai de networking que ha comptat amb la participació de demandants d’ocupació i d’una vintena d’empreses i recursos útils per a la recerca de feina.

“Converses del mercat de treball”
El cicle Converses del mercat del treball, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, preveu un seguit d’actuacions dedicades a persones que estan a l’atur per tal d’ajudar-los en la seva recerca de feina i el coneixement del mercat de treball. En aquesta edició, el cicle està compost per dos seminaris i una jornada.

El 26 de novembre, es farà un seminari monogràfic del sector del disseny, dirigit especialment a persones en procés d’orientació o de reorientació professional. Amb aquesta acció, es vol donar a conèixer la interdisciplinarietat, la recerca, el desenvolupament i l’ocupació en aquest àmbit. Aquesta actuació es durà a terme en col·laboració amb l’Escola Superior de Disseny (ESDI) de Sabadell, adscrita a la Universitat Ramon Llull.

Aquest 3r cicle Converses del mercat del treball s’ha dissenyat a partir de l’experiència i els contactes establerts en les dues edicions anteriors i és fruit de les accions de prospecció per planificar una actuació destinada a posar en contacte directe entre empreses i persones en recerca d’ocupació de la comarca.

Imatges relacionades

Al voltant de 160 persones s'han inscrit a la jornada
Al voltant de 160 persones s'han inscrit a la jornada
Un moment de la presentació
Un moment de la presentació