Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns i veïnes de Rubí estan convocats a dissenyar el Rubí del futur Dissabte 24 de setembre tindrà lloc el Saló Urban Rubí que presentarà l’Agenda Urbana de Rubí i recollirà propostes ciutadanes pel futur de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els veïns i veïnes de Rubí estan convocats a dissenyar el Rubí del futur

Dissabte 24 de setembre tindrà lloc el Saló Urban Rubí que presentarà l’Agenda Urbana de Rubí i recollirà propostes ciutadanes pel futur de la ciutat

La jornada s'ha presentat aquest dilluns (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La jornada s'ha presentat aquest dilluns (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els veïns i veïnes de Rubí estan convocats el dissabte 24 de setembre a presentar els seus desitjos per a la ciutat del futur. Aquest dia tindrà lloc el Saló Urban Rubí, una jornada lúdica i participativa que busca fomentar la reflexió sobre com ha de ser el Rubí de les properes generacions. La plaça de Pearson i la plaça de la Nova Estació seran els escenaris que acolliran les activitats.

La cita té un doble objectiu. D’una banda, donar a conèixer l’Agenda Urbana de Rubí i de l’altra recollir les idees que la ciutadania té per Rubí del futur.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha presentat la jornada aquest dilluns, ha posat en valor la necessitat de comptar amb les idees de tothom: “tots i totes tenim idees per a la nostra ciutat. Aquesta jornada l’hem organitzat per recollir-les. Cadascuna de les idees dels nostres veïns i veïnes pot ser una peça del trencaclosques que donarà lloc a la ciutat del futur”. Martínez ha recalcat la importància que el treball polític i tècnic, que ja s’ha fet des de l’Ajuntament, compti amb la ciutadania per donar lloc als projectes de futur: “El missatge transformador de la ciutat ha de ser compartit per tots i totes”.

 

La cita comptarà amb un seguit d’activitats estructurades en quatre àmbits: mobilitat, canvi climàtic i sostenibilitat, cohesió social i governança. Cada concepte es treballarà a partir de propostes lúdiques que promouen la reflexió. Des de les 10 h i fins les 14 h, cada àmbit proposarà activitats per a totes les edats.

La mobilitat es treballarà a partir d’un tast de vehicles elèctrics unipersonals i motoritzats com a mostra de noves formes de desplaçar-se per la ciutat. Es donaran a conèixer vehicles unipersonals i elèctrics per a totes les edats.

L’àmbit de la sostenibilitat comptarà amb l'estand del projecte municipal Rubí Brilla, els i les assistents hi trobaran tota la informació relacionada amb el suport i assessorament gratuït que la ciutadania té a la seva disposició sobre estalvi i eficiència energètica.

D’altra banda, La Trocalleria també serà present al Saló explicant els beneficis de la reparació i reutilització d'aparells i objectes quotidians per tal de donar-los una segona oportunitat contribuent així a l’economia circular.

El concepte de cohesió social  es treballarà des de l’estand de Font del Ferro, empresa municipal que treballa per la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat, que  proposa un taller de jardineria.

Finalment, l’espai dedicat a la governança proposa que els i les participants lliurin propostes de futur per a Rubí. D’aquesta manera, la transformació de Rubí comptarà amb la implicació de tots i totes.

Els i les participants podran quedar-se a dinar. Cada persona que hi prengui part rebrà un passaport que haurà d’omplir amb els segells de les diferents activitats i, al final, això li donarà dret a un plat de fideuà.

A la tarda, continuaran les activitats pensades per a tota la família amb l'objectiu de continuar recollint idees i propostes.

A més, la cita comptarà amb participació de Ràdio Rubí que emetrà un programa especial en directe des del Saló Urban Rubí.

Objectius de Desenvolupament sostenible