Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els treballs de construcció dels col·lectors de les conques 2 i 3 arriben al seu equador La setmana vinent, aquestes obres afectaran el trànsit de l’avinguda de Gaudí que, malgrat tot, mantindrà el doble sentit de circulació https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-treballs-de-construccio-dels-col-lectors-de-les-conques-2-i-3-arriben-al-seu-equador/@@images/image/preview

Els treballs de construcció dels col·lectors de les conques 2 i 3 arriben al seu equador

La setmana vinent, aquestes obres afectaran el trànsit de l’avinguda de Gaudí que, malgrat tot, mantindrà el doble sentit de circulació

Entre el 10 i el 14 d'agost, un tram de l'avinguda de Gaudí  s'estrenyerà amb motiu d'aquestes obres.
Entre el 10 i el 14 d'agost, un tram de l'avinguda de Gaudí s'estrenyerà amb motiu d'aquestes obres

L’Ajuntament de Rubí ja ha executat prop del 50% de les obres de construcció dels col·lectors de les conques 2 i 3 i ha enllestit pràcticament bona part dels seus ramals. L’objectiu d’aquests treballs, que es van iniciar a finals de maig en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, és vehicular les aigües residuals de les urbanitzacions de Ximelis, Can Serrafossà i Els Avets, entre d’altres, a la depuradora de Rubí, eliminant així els abocaments al medi que existeixen actualment.

Les obres d’execució de la conca 3 consisteixen en la construcció dels col·lectors en alta paral·lels als torrents d’aquesta mateixa conca i les connexions dels ramals existents. S’estan instal·lant uns 3,4 km de tub de 400 mm i 100 m més de tub de 800 mm, que connectaran Rubí Sud amb, d’una banda, La Perla i Els Avets i, de l’altra, amb Can Serrafossà.

Fins ara s’ha treballat entre la línia del ferrocarril i Can Serrafossà i Els Avets. La setmana vinent, els treballs es concentraran en un dels extrems del col·lector, ubicat a l’avinguda de Gaudí, al polígon Rubí Sud. El desenvolupament d’aquestes obres obligarà a tallar al trànsit una part de la calçada a partir del dilluns 10 d’agost i fins el divendres 14. Tot i així, es garantirà el doble sentit de la circulació.

Pel que fa a la conca 2, es construeix el col·lector en alta paral·lel al torrent d’aquesta mateixa conca, al marge dret de la riera de Rubí, des de la depuradora fins al pou existent al camí de Can Serrafossà. En aquest cas s’estan instal·lant uns 3,4 km de tub de 400 mm i 544 m de tub de 800 mm i, des que es van iniciar les obres, s’ha actuat en el tram comprès entre la línia del ferrocarril i Ximelis.

Pel que fa a l’execució dels ramals de la conca 2 i la conca 3, les obres consisteixen en la construcció dels col·lectors que conduiran els diferents abocaments existents en aquestes dues conques fins als col·lectors en alta de les mateixes, al marge dret de la riera de Rubí. A hores d’ara ja s’han executat els ramals 2, 3 i 4 pràcticament en la seva totalitat i ara s’està treballant en el ramal 5.

Aquestes tres actuacions són els projectes inclosos al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015 amb una dotació econòmica més elevada, que ascendeix a més de 2.400.000 euros en el seu conjunt. Aquestes obres formaven part del Programa de Sanejament d’Aigües Residuals Urbanes (PSARU) de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i havien de ser executades per aquest organisme de la Generalitat de Catalunya. Tenint en compte que la seva programació s’anava endarrerint i degut a la urgència de resoldre una mancança en les infraestructures de sanejament del municipi tant important, finalment l’Ajuntament va decidir realitzar-les de forma subsidiària.