Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tallers per reduir la factura elèctrica se centralitzen al Rubí Forma La primera sessió de l'any tindrà lloc el dimecres 27 de febrer a les 18 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els tallers per reduir la factura elèctrica se centralitzen al Rubí Forma

La primera sessió de l'any tindrà lloc el dimecres 27 de febrer a les 18 h

Els tallers permeten estalviar fins a la meitat de la despesa elèctrica (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els tallers permeten estalviar fins a la meitat de la despesa elèctrica (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, reprèn l'oferta de tallers per a estalviar fins a la meitat de la factura elèctrica. Totes les sessions d'aquest 2019 tindran lloc a l'auditori de l'edifici Rubí Forma a la rambleta de Joan Miró s/n. Rubí Brilla oferirà un taller cada mes fins a finals d'any, tret dels mesos d'estiu. Les primeres sessions previstes es faran: dimecres 27 de febrer (18 h), dimarts 12 de març (18 h) i dilluns 29 d'abril (18 h). Les dates de totes les sessions previstes per aquest 2019 es poden consultar al web municipal.
En aquests tallers, dirigits exclusivament a particulars, s'expliquen els conceptes bàsics de la factura elèctrica i els assistents reben eines per reduir l'import de la factura que impliquen optimitzar el contracte elèctric, modificar hàbits per tal de no malbaratar energia i fórmules per consumir l'energia de manera més eficient. També s'hi expliqui en quins casos es pot demanar el bo social. Tots els tallers són gratuïts i estan oberts a tothom. Per assistir-hi cal formalitzar una inscripció prèvia a través de l'adreça rubi_brilla@ajrubi.cat o al telèfon 93 581 39 00 ext 115 i, el dia del taller, cal portar la factura elèctrica.

Gairebé 400 persones formades
Durant 2017, Rubí Brilla va formar a través d'aquestes sessions 196 persones i durant 2018, hi han assistit 180 persones. En dos anys, Rubí Brilla ha format 376 persones que han rebaixat la seva factura elèctrica fins a la meitat.
Els tallers de factura s'emmarquen en la línia estratègica número 4 del Pla director Rubí Brilla que afecta l'àmbit domèstic. L'assessorament energètic a famílies té per objectiu fomentar els bons hàbits d'ús de l'energia per a la reducció del consum i l'increment de l'eficiència energètica. "Un cop més el nostre millor aval són les opinions dels assistents que sempre valoren molt bé que s'expliqui tot de manera tan clara i senzilla. El 70% dels veïns i veïnes que hi ha anat han descobert que tenien una tarifa més cara de la que en realitat necessitaven", diu el regidor de l'àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto