Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Síndics i Síndiques catalans aprofundeixen en la Llei de Segona oportunitat a Rubí L’aplicació d’aquesta llei ha estat el tema sobre el que s’han format la quarantena de defensors i defensores que han participat al taller que ha tingut lloc aquest dimecres a la biblioteca Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Síndics i Síndiques catalans aprofundeixen en la Llei de Segona oportunitat a Rubí

L’aplicació d’aquesta llei ha estat el tema sobre el que s’han format la quarantena de defensors i defensores que han participat al taller que ha tingut lloc aquest dimecres a la biblioteca Mestre Martí Tauler

L’acte ha tingut lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler (Foto: Ajuntamnet/Localpres).
L’acte ha tingut lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler (Foto: Ajuntamnet/Localpres)

Els integrants del Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya (Fòrum SD) s’han format en l’aplicació de la Llei de Segona Oportunitat en el taller formatiu celebrat aquest dimecres al matí a la biblioteca Mestre Martí Tauler.

La cita ha servit per ampliar els coneixements en aquesta norma que ofereix l’oportunitat que les famílies puguin reduir o fins i tot condonar els seus deutes amb l’objectiu d’evitar que aquests els portin a una situació d’exclusió.

El president del Fòrum SD, Lluís Martínez, ha remarcat la necessitat de conèixer aquesta llei ja que “hi ha molt desconeixement per part de la ciutadania però els Síndics i Síndiques hem de ser proactius i hem d’explorar aquesta llei per veure què podem fer”.

De la seva banda, la Síndica local, Milagros Calleja, ha posat de relleu la necessitat de la formació contínua. “Els síndics i síndiques hem d’estar preparats per donar respostes adequades. Els 42 defensors i defensores locals de Catalunya arribem a un 46% de la població del país. Això és una responsabilitat”.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als participants i els ha encoratjat a “aprofundir en la formació perquè suposarà una millor atenció a la ciutadania. A més, això ens ajuda a les administracions perquè ens fa veure situacions que nosaltres no hem detectat i ens permet millorar”.

La trobada ha comptat amb l’advocat Martí Batllori qui ha explicat l’aplicació jurídica de la llei i l’economista Miquel A. Salazar ho ha fet des del punt de vista econòmic. Les seves explicacions s’han centrat en les opcions que ofereix aquesta normativa i com han d’encarar els síndics i síndiques les situacions que els pot plantejar la ciutadania. En aquest sentit, els defensors podran fer un acompanyament més adequat a les persones que hi recorrin davant de situacions d’elevats deutes econòmics.