Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs s’informen sobre la situació actual de les persones refugiades a Europa L’Ajuntament ha organitzat aquest dimecres a l’Ateneu Municipal una xerrada que ha comptat amb la participació de diverses entitats que donen suport a les persones refugiades https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs s’informen sobre la situació actual de les persones refugiades a Europa

L’Ajuntament ha organitzat aquest dimecres a l’Ateneu Municipal una xerrada que ha comptat amb la participació de diverses entitats que donen suport a les persones refugiades

La xerrada ha estat presentada per la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García (foto: Localpres).
La xerrada ha estat presentada per la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García (foto: Localpres)

La sala noble de l’Ateneu Municipal s’ha omplert aquest dimecres al vespre amb motiu de la xerrada Estat actual de la crisi de les persones refugiades a Europa, organitzada per l’Ajuntament de Rubí. L’acte ha comptat amb la participació de diversos experts, que han analitzat la greu situació que viuen en aquests moments les persones que fugen dels conflictes armats de l’Orient Mitjà.

A la presentació de la xerrada, la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, ha evidenciat el drama que estan patint les persones refugiades i la gravetat d’uns fets que ha qualificat d’inhumans: “Fa mesos que estem veient el que passa als mitjans de comunicació i fins i tot correm el risc d’anestesiar-nos amb aquestes imatges [...] Haureu sentit moltes vegades que aquesta crisi de les persones refugiades serà recordada com els vells genocidis [...] Per aquest motiu tenim el deure d’estar ben informats i de seguir treballant en dues línies: preparar-nos i posar els recursos necessaris per acollir les persones refugiades en cas que finalment sigui possible, i informar i sensibilitzar amb l’objectiu que ningú s’acostumi a aquesta situació”. En aquest sentit, la regidora ha manifestat la voluntat de l’Ajuntament i del Consell Municipal de Cooperació de seguir treballant en accions informatives com la d’aquest dimecres, que permetin seguir amb la màxima certesa possible les evolucions d’aquesta crisi humanitària.

L’acte ha comptat amb les intervencions d’Enric Morist, coordinador territorial de Creu Roja, Victòria Planas, tècnica del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Anna Palou, membre de la Plataforma Stop Mare Mortum, i Jordi Virgili, tècnic del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades de la Generalitat de Catalunya. Amb el testimoni d’aquests experts, s’ha intentat facilitar als assistents una anàlisi crítica d’una situació altament canviant.

Els representants de les organitzacions no governamentals ─Creu Roja i Stop Mare Mortum─ han fet una radiografia del drama que es viu a fronteres i camps de refugiats, tot recordant que aquest no és un problema nou sinó que simplement ha restat invisible fins ara. Les entitats han reivindicat el paper de la societat civil organitzada i mobilitzada, i han demanat la universalitat del dret d’asil davant les polítiques restrictives vigents a Europa.

Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament s’ha fet una relació de les entitats i projectes subvencionats en relació a aquest tema, i s’ha denunciat la violació de drets humans que es produeix als camps de refugiats.

De la seva banda, el representant de la Generalitat de Catalunya ha posat l’accent en el futur, ja que, segons ha alertat, la crisi humanitària és un problema a llarg termini.

Imatges relacionades

La sala noble s'ha omplert (foto: Localpres)
La sala noble s'ha omplert (foto: Localpres)
Ponents de la xerrada (foto: Localpres)
Ponents de la xerrada (foto: Localpres)