Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs poden viure “La superexperiència de la donació de sang” fins a les 22 h a La Sala La 15a marató de donacions de Rubí del Banc de Sang i teixits de Catalunya ha començat a les 10 h i a les 14 h havia recollit 90 donacions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs poden viure “La superexperiència de la donació de sang” fins a les 22 h a La Sala

La 15a marató de donacions de Rubí del Banc de Sang i teixits de Catalunya ha començat a les 10 h i a les 14 h havia recollit 90 donacions

L'alcaldessa, la responsable del banc de sang i la regidora de Serveis a les Persones a La Sala (foto: Localpres).
L'alcaldessa, la responsable del banc de sang i la regidora de Serveis a les Persones a La Sala (foto: Localpres)

La ciutadania que vulgui afegir-se a la 15a Marató de Donació de Sang del Banc de Sang i teixits de Catalunya té temps fins les 22 h per acostar-se a La Sala Teatre Municipal, on es recullen les donacions durant tot el dia. Enguany, la Marató porta per lema “La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”. Tot imitant les caixes regal d’experiències, després de fer la donació, els participants reben un desplegable equivalent a una caixa d’experiència que podran regalar a altres persones per animar-les a donar sang.

Just després de la donació, la bossa de sang es guarda a la seu central del Banc de Sang i Teixits, a Barcelona. El laboratori s’encarrega del procés de fraccionament, que divideix la sang en glòbuls vermells, plasma i plaquetes, i si les analítiques són correctes, la sang es guarda en neveres esperant la demanda d'un hospital. Com a novetat, tots i totes les donants d’avui rebran un SMS quan s’enviï a un hospital.

A les 14 h, 90 rubinencs i rubinenques ja havien donat sang, entre ells,  l’alcaldessa Ana María Martínez. La màxima representant de la ciutat ha fet una crida a la solidaritat dels rubinencs: “A les portes de l’estiu, com sabeu, les donacions de sang són molt necessàries i la nostra ciutat demostra cada any la seva solidaritat en aquesta marató”. L’any passat 314 rubinencs van donar sang durant la marató de donació i un aproximadament un miler ho van fer durant tot el 2017. “Esperem que aquest any es tornin a superar les xifres”, conclou Martínez. Aquest divendres, la marató coincideix amb l’inici del Festival Internacional de curtmetratge de terror, fantàstic i freak Infest que col·labora amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya amb el sorteig d’una samarreta del festival entre els donants.

Pot donar sang qualsevol persona amb bona salut sempre que tingui més de 18 anys, pesi 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estigui embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.