Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs ja poden llogar per hores el vehicle elèctric de la cooperativa Som Mobilitat L’alcaldessa ha estat a la primera reunió del grup rubinenc i ha recordat que l’Ajuntament de Rubí és el primer que s’implica com a soci promotor en un grup local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els rubinencs ja poden llogar per hores el vehicle elèctric de la cooperativa Som Mobilitat

L’alcaldessa ha estat a la primera reunió del grup rubinenc i ha recordat que l’Ajuntament de Rubí és el primer que s’implica com a soci promotor en un grup local

El grup local de Som Mobilitat amb l’alcaldessa i el vehicle elèctric que es pot llogar per hores (foto: Localpres).
El grup local de Som Mobilitat amb l’alcaldessa i el vehicle elèctric que es pot llogar per hores (foto: Localpres)

El grup rubinenc de Som Mobilitat s’ha reunit aquest dilluns a l’auditori de l’edifici Rubí Forma, per primera vegada des de que es va constituir el passat 15 de desembre.. Els deu membres de la delegació local de la cooperativa han començat a treballar les primeres accions de sensibilització per promoure a la ciutat la mobilitat elèctrica compartida. Els cooperativistes també han pogut provar la conducció del vehicle elèctric que des d’ara ja es pot llogar per hores: el turisme disposa de plaça reservada a la fotolinera pública de l’edifici Rubí Forma i s’ha finançat en bona part amb l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Rubí.

El consistori rubinenc és el primer a Catalunya que forma part d’un grup local com a soci promotor i ha adquirit una bossa de 3.600 hores de conducció, valorada en 18.000 euros, que es repartirà a través de la iniciativa Rubí Brilla en vals gratuïts de 5 hores de conducció a comerços, empreses i entitats que vulguin fer-ne ús i difusió entre els seus treballadors i/o clients. A través d’aquest ús promocional es vol demostrar als usuaris els avantatges d’utilitzar un vehicle elèctric compartit i així augmentar el nombre de socis de la cooperativa de manera que, amb els futurs beneficis, es pugui anar ampliant la flota de vehicles elèctrics compartits de Rubí. Les persones que estiguin interessades en els vals caldrà que contactin amb l’equip Rubí Brilla a través del correu electrònic rubi_brilla@ajrubi.cat, només cal ser rubinenc i tenir carnet de conduir en vigor. “Sempre he dit que cal mirar la ciutat amb els ulls dels infants. Doncs bé, aquest projecte també podria interpretar-s’hi d’aquesta manera, donat que si volem deixar un món net als nostres fills i filles, hem d’apostar per projectes que resolguin els problemes de la sostenibilitat, la contaminació i el canvi climàtic”  ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez, durant la trobada.

Per poder utilitzar els vals no cal fer-se soci de la cooperativa, però sí donar-se d’alta a la web de Som Mobilitat de Rubí i activar el codi promocional abans de dos mesos. Les hores es podran gaudir quan es necessitin i es podran acumular les hores de més d’un val promocional.

Som Mobilitat
El grup rubinenc es reunirà periòdicament a l’edifici Ressò de Sant Muç que incorpora als seus usos la funció de Centre d’Energia de Barri. Som Mobilitat és una cooperativa de consum sense ànim de lucre que promou una xarxa de mobilitat elèctrica compartida. Aquest grup de consumidors, vol transformar el model de consum energètic a través de grups locals que de manera autoorganitzada repensen la mobilitat en els seus territoris, una filosofia que encaixa perfectament amb la manera de treballar del projecte Rubí Brilla. Fer-se’n soci implica una única despesa de 10 euros que permet tenir accés a l’aplicació mòbil de la cooperativa i la possibilitat de llogar un dels cotxes de la xarxa. Els membres de l'entitat disposen d'una promoció durant sis mesos per llogar el vehicle a 4,5 euros l'hora i, a partir d'aquest moment, a 5 euros l'hora. A més, el vehicle elèctric no té cost de combustible. “Em vaig comprar la bicicleta elèctrica per reduir l’impacte de CO2, espero en dos anys adquirir el meu propi vehicle elèctric, però ara per ara la cooperativa a Rubí em sembla una molt bona opció”, diu Borja Gómez, cooperativista rubinenc.