Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs i rubinenques poden sol·licitar ajuts per fer front a l’IBI Els rubinencs i rubinenques poden presentar les sol·licituds per optar als ajuts per fer front a l’Impost de Béns Immobles a partir de dilluns https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els rubinencs i rubinenques poden sol·licitar ajuts per fer front a l’IBI

Els rubinencs i rubinenques poden presentar les sol·licituds per optar als ajuts per fer front a l’Impost de Béns Immobles a partir de dilluns

Els ajuts es poden demanar fins el 31 de juliol .
Els ajuts es poden demanar fins el 31 de juliol

Les persones residents a Rubí amb escassa capacitat econòmica i que estiguin obligades a pagar l’Impost de Béns Immobles (IBI) poden sol·licitar un ajut per fer front a aquest pagament. El termini de presentació de sol·licituds comença dilluns 22 de juny i s’allarga fins el 31 de juliol. Enguany, aquest tràmit s’haurà de fer forma telemàtica o bé a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) amb cita prèvia.

Per optar-hi, cal estar empadronat a la ciutat amb un mínim d’un any d’antiguitat a l’habitatge pel que es demana l’ajut que ha de constituir la residència habitual.

No es poden disposar d’altres propietats llevat d’una plaça d’aparcament sempre que, en aquest cas, el valor cadastral no superi els 12.000 euros i els 15.000 euros si també inclou traster. Si es tracta d’immobles rústecs, el valor cadastral no pot superar els 5.000 euros.

No computarà com a propietat, la titularitat d’alguna altra finca que hagi estat adquirida per herència i  els residents siguin familiars de primer grau

Per determinar l’ajut es tindrà en compte els ingressos del sol·licitant i de la unitat familiar, per optar-hi s’han de situar entre els 12.748,37 euros en el cas de famílies amb un únic membre i 22.309,64 euros per a les famílies amb set membres o més.

Altres requisits per accedir als ajuts són estar al corrent dels pagaments a l’Agència Tributària i a la Seguretat Social.

Fitxers relacionats