Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs fan possible un Dia de la Música molt participatiu L’Escola Municipal de Música Pere Burés ha tret diversos instruments al carrer amb motiu d’aquesta efemèride, que es commemorava per primer cop a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els rubinencs fan possible un Dia de la Música molt participatiu

L’Escola Municipal de Música Pere Burés ha tret diversos instruments al carrer amb motiu d’aquesta efemèride, que es commemorava per primer cop a Rubí

Un dels rubinencs que han tocat el piano de cua del carrer Pere Esmendia (foto: Localpres).
Un dels rubinencs que han tocat el piano de cua del carrer Pere Esmendia (foto: Localpres)

Rubí ha commemorat aquest dimarts el Dia Europeu de la Música de la mà de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Coincidint amb el seu 35è aniversari, el centre d’ensenyament ha volgut celebrar per primer cop aquesta efemèride convidant la ciutadania a cantar i tocar diferents instruments musicals al carrer.

Els rubinencs i rubinenques han respost molt positivament a la crida de l’escola, interpretant tot tipus de música als diversos espais habilitats: plaça de Catalunya, Mercat Municipal, plaça d’Anselm Clavé i plaça de Pere Esmendia. Una part dels participants havien reservat hora durant els dies previs però molts altres s’han animat a tocar de forma espontània.

Els punts que han despertat més interès entre la ciutadania han estat les places de Pere Esmendia i de Catalunya. Al primer, s’ha instal·lat un piano de cua que no ha parat de rebre intèrprets durant tota la jornada. Més d’una trentena de persones de totes les edats han pogut compartir les seves peces, així com acompanyar cantants solistes i grups corals. Pel que fa a la plaça de Catalunya, els rubinencs han tingut ocasió de pujar a l’escenari per cantar i tocar la bateria o el piano elèctric, sumant al voltant d’una trentena d’actuacions.

A la resta d’espais que han participat a la commemoració ─el Mercat Municipal i la plaça d’Anselm Clavé─, els rubinencs han pogut interpretar peces amb guitarra o instruments de vent. Aquesta primera celebració del Dia Europeu de la Música s’ha completat amb actuacions sorpresa dins els autobusos urbans a càrrec de la pròpia Escola Municipal de Música.

La comissió organitzadora ha valorat de forma molt satisfactòria aquesta nova experiència pel seu vessant popular i participatiu, però també per la visibilitat que ha donat a l’Escola Municipal de Música Pere Burés just en el moment que commemora el seu 35è aniversari.

Imatges relacionades

El piano de cua ha estat la gran atracció de la jornada (foto: Localpres)
El piano de cua ha estat la gran atracció de la jornada (foto: Localpres)
Diverses persones han optat per cantar a l'escenari de la plaça de Catalunya (foto: Localpres)
Diverses persones han optat per cantar a l'escenari de la plaça de Catalunya (foto: Localpres)
Un nen toca la bateria a la plaça de Catalunya (foto: Localpres)
Un nen toca la bateria a la plaça de Catalunya (foto: Localpres)
Instruments de vent a Anselm Clavé (foto: Localpres)
Instruments de vent a Anselm Clavé (foto: Localpres)