Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els rubinencs escullen la baldufa com el seu joc preferit Una trentena de persones han recollit aquest dijous el seu premi com a participants de la campanya “Troba el teu joc preferit als comerços de Rubí” https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-rubinencs-escullen-la-baldufa-com-el-seu-joc-preferit/@@images/image/preview

Els rubinencs escullen la baldufa com el seu joc preferit

Una trentena de persones han recollit aquest dijous el seu premi com a participants de la campanya “Troba el teu joc preferit als comerços de Rubí”

Els guanyadors del sorteig han recollit els seus premis (foto: Localpres).
Els guanyadors del sorteig han recollit els seus premis (foto: Localpres)

La campanya Troba el teu joc preferit als comerços de Rubí, impulsada conjuntament per la regidoria de Política Lingüística, el Servei Local de Català (SLC) i la Federació d’Associacions de Comerciants i Gremis de Rubí (FACGR), s’ha tancat aquest dijous a la tarda amb el lliurament de premis i la publicació dels resultats de les votacions. L’acte ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i ha comptat amb la presència del regidor de Comerç i responsable del Comissionat de Política Lingüística, Jaume Buscallà.

Els rubinencs i rubinenques que han participat en aquesta iniciativa han escollit el joc tradicional de la baldufa com el seu entreteniment favorit, seguit de les bitlles i de cuit i amagar. La campanya ha comptat amb la participació de més de 750 cartilles, entre les quals s’han sortejat una trentena de premis gentilesa de la FACGR i dels establiments participants. Entre aquests hi havia una desena de tauletes digitals i una vintena de jocs de taula.

La iniciativa Troba el teu joc preferit als comerços de Rubí volia donar a conèixer a la població el vocabulari relacionat amb els jocs tradicionals, fomentar la recuperació d’aquests passatemps i, alhora, dinamitzar els eixos comercials de la ciutat.

Els participants a la campanya havien de localitzar sis noms de jocs tradicionals als aparadors dels establiments col·laboradors i apuntar-los en una cartilla que després havien de segellar a l’interior dels comerços. Un cop emplenada, els ciutadans havien d’escriure a la cartilla el seu joc preferit i dipositar-la en una urna.

Tot i que la iniciativa s’adreçava a tota la població, se’n va fer una difusió especial a les escoles, especialment entre l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària, gràcies a la col·laboració amb el Pla educatiu d’entorn.