Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els restauradors locals serveixen més de 25.000 tapes durant la Fira de Sant Galderic La gran festa de l’art i la pagesia, que ha tingut lloc aquest dissabte, ha comptat un any més amb una gran participació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els restauradors locals serveixen més de 25.000 tapes durant la Fira de Sant Galderic

La gran festa de l’art i la pagesia, que ha tingut lloc aquest dissabte, ha comptat un any més amb una gran participació

L'activitat "De tapes per la Fira" (foto: Localpres).
L'activitat "De tapes per la Fira" (foto: Localpres)

La 20a edició de la Fira de Sant Galderic, organitzada per l’Associació Sant Galderic amb el suport de l’Ajuntament, ha estat un nou èxit de participació. Nombrosos rubinencs i rubinenques han sortit aquest dissabte al carrer per gaudir de les activitats ja tradicionals d’aquesta festivitat: la 20a Fira de Pagesia i Art, el 20è Concurs de Pintura Daniel Bas, la 20a Trobada de Puntaires, al 13a Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava, l’11a Fira Retro Clàssic i la 3a edició de la iniciativa De tapes per la Fira.

Precisament aquesta darrera proposta s’ha confirmat com un dels grans èxits de la fira. Entre dijous i dissabte, 27 locals de restauració de la ciutat, gairebé el doble que l’any passat, han pres part en aquesta iniciativa oferint una gran diversitat de tapes, acompanyades de beguda, al preu únic de 2,5 euros. L’èxit de l’activitat ha quedat palès en les més de 25.000 racions que s'han arribat a servir, provocant que en molts casos s’exhaurissin existències.

Per al regidor de Comerç, Jaume Buscallà, propostes com aquesta fan que la gent s’adoni de “l’oferta de qualitat que hi ha a Rubí. Per això val la pena que els restauradors pensin a repetir experiències d’aquest tipus i acostar-se a la gent. Tenim una oferta complementària de restauració complementària i molt diversa”.

El comerç està sent un dels protagonistes indiscutibles de la festivitat de Sant Galderic d’enguany. Dijous, es va presentar la publicació El comerç, del taulell al cistell, el tercer títol de la col·lecció El Rubí d’abans que edita l’Ajuntament de Rubí. A més, també s’ha obert al Museu Municipal Castell (MMUC) l’exposició Rubí i el comerç de proximitat (1850-1965), una mostra de recuperació històrica sobre les antigues botigues de Rubí i el seu teixit comercial que comparteix espai amb l’exposició del 13è Concurs de Plaques de Cava, Rubí 2014.

A més, el proper 30 d’octubre (20 h), es realitzarà una visita guiada a l’exposició Rubí i el comerç de proximitat (1850-1965), acompanyada de la xerrada La història del comerç local, a càrrec del mestre i estudiós local Lluís Garcia.

1.481 quilos de solidaritat
Coincidint amb la Fira de Sant Galderic, la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas sota la coordinació de l’Ajuntament, ha organitzat una nova recollida d’aliments solidària. Durant la campanya, s’han reunit un total de 1.481 quilos de productes de primera necessitat.

Els organitzadors han valorat molt positivament la quantitat d’aliments aconseguits i han agraït la gran solidaritat demostrada un cop més pels rubinencs i rubinenques.

Imatges relacionades

Col·leccionistes de plaques de cava  (foto: Localpres)
Col·leccionistes de plaques de cava (foto: Localpres)
Trobada de puntaires (foto: Localpres)
Trobada de puntaires (foto: Localpres)