Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d’Orient reparteixen il·lusió a Rubí Aquest dimarts, els infants de la ciutat han pogut assistir a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar de forma presencial, a l’amfiteatre del parc del Castell, i a través de les xarxes socials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Reis d’Orient reparteixen il·lusió a Rubí

Aquest dimarts, els infants de la ciutat han pogut assistir a l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar de forma presencial, a l’amfiteatre del parc del Castell, i a través de les xarxes socials

Els Reis d'Orient, en el moment de la seva arribada a Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els Reis d'Orient, en el moment de la seva arribada a Rubí (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els Reis d’Orient han arribat aquest dimarts a Rubí per repartir felicitat entre els nens i nenes de la ciutat. En un any marcat per les mesures de contenció de la Covid-19, Ses Majestats han aconseguit obrir-se pas fins a l’amfiteatre del parc del Castell, on han rebut la càlida benvinguda de centenars de famílies. La seva visita també s’ha pogut seguir de manera íntegra per les xarxes socials de l’Ajuntament.

Com marca la tradició, Melcior, Gaspar i Baltasar han trobat el camí fins a Rubí gràcies a les paraules màgiques del Mag Rubisenc, que han pronunciat alhora tots els nens i nenes. Ses Majestats han fet aparició a l’escenari de l’amfiteatre amb gran solemnitat, acompanyats de la Cartera Reial. Allà els esperava el vell alquimista, el seu fidel ajudant Melquíades i grups d’infants de diferents escoles de la ciutat. El Mag Rubisenc s’ha encarregat de lliurar-los les claus de Rubí, cedides dies abans per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, per tal que Ses Majestats puguin entrar sense problema a totes les llars. A continuació, la Cartera Reial els ha llegit una carta de bons desitjos de l’Ajuntament que, entra d’altres, destacava el bon comportament dels infants de la ciutat en un any especialment complicat: “Els nens i nenes de Rubí han demostrat que són extraordinaris. Han sabut cuidar dels grans, ajudar els pares i mares, estudiar des de casa malgrat les dificultats i, sobretot, han demostrat que estimen molt la seva ciutat.

En nom dels tres mags, Melcior s'ha adreçat als nens i nenes de Rubí tot elogiant també la manera en què han afrontat la pandèmia: "Hem quedat molt impressionats de veure que heu après moltes coses: a estimar-vos a distància, a fer videotrucades a la família, als amics i a l'escola, i a portar la mascareta". Per tot això, ha dit, els infants de la ciutat es mereixen més que mai els seus regals.

Com en edicions anteriors, l'acte d'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient ha estat traduït de manera simultània en llengua de signes per tal que les persones amb problemes d'audició el poguessin seguir sense problema.

 

Uns Reis condicionats per la Covid-19

Davant la necessitat de prevenir la Covid-19, enguany no s’ha pogut dur a terme la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat. A canvi, l’arribada de Ses Majestats s’ha organitzat en sis torns, que han permès donar cabuda a prop de 3.600 espectadors i espectadores alhora que es garantien totes les mesures de seguretat. A més, la ciutadania ha pogut seguir també l’arribada de Ses Majestats a través del Facebook i del YouTube de l’Ajuntament.

En els dies previs, a més, el Consistori ha organitzat un nou Campament dels Reis al recinte del Castell pel qual han passat unes 6.000 persones. Durant el recorregut, les famílies han pogut conèixer alguns dels personatges que cada any treballen intensament per preparar l’arribada de Ses Majestats i han estat partícips de tota la màgia que envolta aquesta tradició. En aquest espai, els infants han tingut ocasió de lliurar les seves cartes en unes bústies especials i, els més petits, també han pogut deixar els seus xumets al Bòjum, gràcies a la participació de l’entitat Les Anades d’Olla. A la passejada, tampoc hi han faltat el Mag Rubisenc i el carilló de Reis, que ha despertat la il·lusió dels més petits des de l’escenari de l’amfiteatre.

Imatges relacionades

La Cartera Reial (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La Cartera Reial (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
El Mag Rubisenc i Melquíades (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
El Mag Rubisenc i Melquíades (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)