Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els regidors i regidores del Ple acomiaden el mandat 2015-2019 en el marc de la darrera sessió plenària Tots els i les portaveus han posat de manifest la feina realitzada durant aquests darrers quatre anys i han desitjat sort i encerts tant als edils que continuen al consistori com als que pleguen https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/els-regidors-i-regidores-del-ple-acomiaden-el-mandat-2015-2019-en-el-marc-de-la-darrera-sessio-plenaria/@@images/image/preview

Els regidors i regidores del Ple acomiaden el mandat 2015-2019 en el marc de la darrera sessió plenària

Tots els i les portaveus han posat de manifest la feina realitzada durant aquests darrers quatre anys i han desitjat sort i encerts tant als edils que continuen al consistori com als que pleguen

L’últim Ple del mandat s’ha celebrat aquest dimecres (foto: Ajuntament – Localpres).
L’últim Ple del mandat s’ha celebrat aquest dimecres (foto: Ajuntament – Localpres)

Aquest dimecres ha tingut lloc el darrer ple del mandat, una sessió en què s’ha aprovat per unanimitat l’acta del ple ordinari anterior, celebrat el 30 de maig, i que també ha servit perquè els portaveus i diversos regidors i regidores s’acomiadessin. La majoria d’intervencions han fet referència a la tensió viscuda aquest mandat 2015-2019 i han coincidit a destacar que s’ha tractat d’una legislatura millorable, malgrat que també s’han posat de manifest diversos aspectes positius.

El portaveu de Veïns per Rubí (VR), Antoni Garcia, ha posat de manifest que aquest ha estat un “mandat anòmal i manifestament millorable” i ha agraït la tasca realitzada per tots els regidors i regidores que han conformat el Plenari municipal, inclosos els que van iniciar el mandat però que no l’han acabat ─Arés Tubau i Martí Pujol (ERC), Ramon Capolat (ICV) i Mireia Gascón (AUP)─. Garcia ha acabat la seva intervenció desitjant que “aquest mandat que comença a partir del 15 de juny sigui molt més bo per la ciutat que aquest que ara finalitzem”.

Jonatan Cobo, portaveu del Partit Popular (PP), ha assegurat que “ha estat un autèntic honor per a la meva companya i per mi ser regidors a la nostra ciutat durant els darrers vuit anys”. I tot i que ha explicat, al·ludint a les tensions internes que ha viscut la seva formació, que “el guió de la pel·lícula, almenys els dos últims anys”, no ha estat el que ells haguessin escrit, “l’important és que la pel·lícula ha acabat bé i ha tingut un final feliç”. El popular ha desitjat bona sort a tothom, especialment als regidors i regidores que continuen, ja que “el vostre èxit serà l’èxit de la ciutat”, ha assegurat.

També ha estat “un honor formar part de l’Ajuntament” per a Víctor Puig, portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), que ha afirmat que s’ha pres la política municipal “de la manera més seriosa que he sabut”. Puig ha fet una anàlisi dels darrers vuit anys a la ciutat i ha conclòs que el Rubí actual no és gaire diferent al de fa uns anys. Durant la seva intervenció ha apuntat el futur escenari que, segons ell, viurà la ciutat i que passa per la globalització 2.0, més desigualtats, un capitalisme de vigilància, un major control social, noves migracions i la degradació ambiental. “Tots els nous reptes es poden afrontar ─ha dit─ si els polítics ho fem millor del que ho hem sabut fer els que érem aquí. Els que continueu, tot el desig d’èxit en aquest sentit”.

La portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Ànnia Garcia, ha comentat que el mandat se’ls ha fet llarg perquè s’ha perdut l’esperit de diàleg i de consens que va imperar al principi de la legislatura. “Se’ns ha fet llarg perquè hem vist aturades qüestions que, per nosaltres, eren estratègiques i importantíssimes, com ara temes d’habitatge, de planificació urbanística i d’igualtat”. L’ecosocialista també ha destacat aspectes positius del mandat, fent una menció especial a la tasca desenvolupada per la regidora Marta García, responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones, i a la creació d’un espai en el qual “hem estat capaços de parlar de política i de fer política”. 

Des de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), el seu portaveu, Jordi Muntan, ha agraït als treballadors i treballadores de l’Ajuntament ─als que hi són i als que ens han deixat─ “l’acolliment i el tracte que ens han donat durant aquests quatre anys de feina feta” i, a la vegada, també ha demanat disculpes “molt sentides per no haver estat capaços tots plegats d’iniciar el procés de regularització de la plantilla municipal”. Muntan confia que al proper mandat es reafirmi aquest compromís, “tan necessari i que és de justícia”. Segons el portaveu de l’AUP, “és un honor fer política i és una experiència molt enriquidora ser regidor/a de la teva ciutat, ens sentim privilegiats”. Muntan ha desitjat sort als propers 25 regidors/es que integraran el Ple municipal i els ha demanat que “no oblidin que això és un servei públic i l’objectiu és intentar deixar la ciutat una mica millor de com l’has trobat”.

José Abadías, portaveu de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), també ha donat les gràcies a tot el personal de l’Ajuntament que, segons ha explicat, ha treballat perquè tot funcioni correctament, i la majoria de vegades amb pocs recursos”. Segons Abadías, aquest ha estat un mandat “per oblidar”, ja que “no hem sabut desencallar molts temes importants per la ciutat”. Abadías ha evidenciat que no tots els regidors pensen igual però, “pel bé de la ciutat”, els ha instat a “deixar de banda les ideologies, perquè juguen el mateix paper que, en el seu moment, les religions”. Com ha apuntat el portaveu de la formació taronja, “cal treballar més en allò que ens uneix, que és millorar la qualitat de vida de la ciutat”.

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Xavier Corbera, ha assegurat que ser escollit per representar la teva ciutat “és una barreja d’orgull i responsabilitat”. El republicà ha comentat: “hem treballat allò que inicialment ens vam proposar amb encerts i amb errors, però sempre intentant fer-ho de la millor manera possible”. Segons Corbera, aquest ha estat “un mandat realment difícil, en què hem deixat enrere grans reptes que ens havíem plantejat com a ciutat” (Ca n’Oriol, l’hospital, l’Escola del Bosc, evitar els desnonaments...). El regidor també s’ha referìt a la situació política catalana i, al·ludint a les paraules d’Abadías, ha afirmat que “no podem deixar de banda la ideologia”. Per últim, ha parlat del futur, desitjant que tots 25 regidors i regidores “aprenem dels errors i aprofitem els encerts”.

A diferència d’alguns dels seus predecessors, Rafael Güeto, portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), no ha volgut fer cap lectura política ja que, com ha dit, “la lectura política d’aquest mandat la van fer els ciutadans a les eleccions del 26 de maig”. I ha compartit amb la resta de companys una reflexió: “la gran diferència entre el que passa al Ple i el que passa en realitat a la cuitat”. Güeto ha agraït la tasca de tots els regidors, especialment als del seu grup, així com als treballadors i treballadores municipals. “Aquest no ha estat el mandat més plàcid del món, però estic convençut que tothom ha intentat posar el millor de si mateix per millorar la ciutat”, ha assegurat.

Per últim, l’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, ha agraït a tots els càrrecs electes “la seva tasca com a representants de la ciutadania”, la labor desenvolupada pels treballadors i treballadores municipals, “als que hi són i als que malauradament no hi són”, i a la ciutadania, la seva confiança. “Tot és millorable”, ha explicat l’alcaldessa, que ha afirmat que continuarà realitzant les seves funcions “amb l’honor amb què he treballat aquests quatre anys”.

El ple s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de les darreres víctimes de violència masclista, que ja superen el miler (des que l’any 2003 es van començar a comptabilitzar).

Etiquetes