Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els regidors i les regidores s’acomiaden abans de la constitució del nou Ajuntament Aquest dijous, els grups municipals s’han reunit en una sessió plenària extraordinària que ha servit per tancar el mandat 2019-2023 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els regidors i les regidores s’acomiaden abans de la constitució del nou Ajuntament

Aquest dijous, els grups municipals s’han reunit en una sessió plenària extraordinària que ha servit per tancar el mandat 2019-2023

Moment inicial de l'última sessió plenària del mandat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Moment inicial de l'última sessió plenària del mandat (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha celebrat aquest dijous la seva última sessió abans de la constitució de la nova corporació, que tindrà lloc el proper dissabte fruit dels resultats de les eleccions municipals del 28 de maig. Portaveus i regidors i regidores sortints han aprofitat aquesta darrera convocatòria per acomiadar-se i fer balanç del mandat 2019-2023.

Els càrrecs electes que no continuaran al Ple un cop constituïda la nova corporació són: Mª Carmen Cebrián Ordóñez, Yolanda Ferrer Polo i Miguel Ángel Romero Alcalde del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC); Robert Masalías Gómez, Sandra Casas i Òscar Arnáiz Moreno d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC); Elena Montesinos Pujante d’En Comú Podem (ECP); Roberto Martín Martín, Francisco Javier López Morano i Yasmina Sánchez Reina de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s); i Betlem Cañizar Bel de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

La primera a intervenir ha estat justament la fins ara regidora de l’AUP, qui s’ha manifestat orgullosa del seu pas pel Ple. Cañizar ha dit que “aquest mandat ha estat molt diferent a l’anterior, amb un govern en majoria que podia aprovar tot allò que necessitava, en què hem tingut la convulsió de la Covid, que encara tenim marcada a la pell. Hem viscut una distopia i està bé tenir-ho present per no repetir els errors”.

La que ha estat regidora de la formació alternativa ha destacat la possibilitat de treballar amb persones d’altres colors polítics: “Fer política no hauria de ser una qüestió de bàndols, de sectarismes, de clientelisme... sinó treballar pel bé comú. En aquests quatre anys, he rebut suport de persones diferents, de partits de l’oposició i del govern, de dretes i d’esquerres. El món és ple de matisos i de colors, i això és essencial per fer política de debò”.

Betlem Cañizar Bel ha dedicat un agraïment especial a la regidora del PSC Yolanda Ferrer Polo pels seus punts de trobada en polítiques feministes.

Per al proper mandat, que ha augurat complicat, ha desitjat “molt de consens a partir de les diferències, molt feminisme, molt ecologisme i molt antifeixisme”.

Antoni García Berea també ha estat regidor en solitari durant el mandat 2019-2023, en aquest cas per VR. En la seva intervenció, s’ha adreçat als regidors i regidores sortints, a qui els ha desitjat “el millor en l’àmbit personal i professional, i que sigueu molt feliços. Ens veiem pels carrers de Rubí”.

El següent a prendre la paraula ha estat Roberto Martín Martín, que no repetirà com a edil després que la seva formació, C’s, s’hagi quedat sense representació al Ple. Martín ha parlat d’un mandat “inusual i difícil, en què ens hem hagut d’enfrontar per primer cop a una pandèmia que s’ha endut il·lusions, feines, alegries i per desgràcia també moltes vides. Però també un mandat en què hem hagut de reiventar-nos”.

El fins ara portaveu de C’s ha dit que ha estat un honor servir la ciutat: “És el més gratificant que pot obtenir un ciutadà amb vocació de servei públic que es presenta a unes eleccions amb l’únic objectiu de millorar la ciutat”.

Martín ha demanat que la ciutat no s’aturi i que s’entomin els projectes imprescindibles per als rubinencs i rubinenques, i s’ha compromès a seguir lluitant-hi des d’allà on calgui. Als futurs regidors i regidores, els ha demanat que treballin amb seny i deixin a un costat les diferències “a excepció de les insalvables” i que “no deixin passar ni una a aquells que es pensen que estan per sobre del bé i del mal”.

Elena Montesinos Pujante, d’ECP, també s’ha acomiadat del Ple a la sessió d’aquest dijous. La fins ara regidora de govern ha tingut paraules d’agraïment per al personal de l’Ajuntament i, especialment, per als treballadors i treballadores de les àrees que ha dirigit. Montesinos s’ha declarat satisfeta per tota la feina feta: “Acabo una etapa breu però intensa, marcada per la pandèmia, plena d’aprenentatges i d’emocions. Faig un balanç positiu perquè crec que realment hem pogut fer feina, he pogut participar en canvis en positiu per a aquesta ciutat”.

La regidora sortint ha assegurat que seguirà contribuint a la ciutat perquè “la política està tot arreu, fer política és inevitable” i ha desitjat al nou Plenari que es constituirà aquest dissabte “sort, encerts i, sobretot, lluita pels drets”.

El portaveu del grup d’ECP, Andrés Medrano Muñoz, també ha volgut tancar el mandat amb paraules d’agraïment. Les primeres a l’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez Martínez, per donar-los la possibilitat de formar part del govern i treballar per la ciutat també des de les discrepàncies naturals: “Compartim una idea: estem aquí per servir, per treballar per la ciutat... i a partir d’aquí hem aconseguit resultats i també mancances”.

Medrano també s’ha referit a l’impacte que ha tingut la Covid: “Han estat temps impossibles d’explicar, van ser dies molt complicats... Han passat quatre anys i la ciutat no s’ha aturat però, com a persona impacient que sempre vol més, entenc que hauríem d’haver fet més”.

Per al futur mandat, ha demanat que es teixexin complicitats per frenar certs discursos, seguint l’exemple de l’etapa que es tanca ara: “Ens hem respectat i aquest respecte l’hem de mantenir ara i sempre”.

ERC ha acomiadat aquest dijous tres dels seus edils. Sandra Casas Navarro ha expressat la seva gratitud per tot el temps dedicat al Ple que, segons ha dit, l’ha permès treballar pel bé comú i la millora de la vida de la ciutadania. “He pogut conèixer Rubí en la seva essència. Ha estat un viatge ple de desafiaments però també de satisfaccions i alegries. M’he enfrontat a decisions difícils i he crescut com a persona”, ha declarat.

Casas també ha recordat la pandèmia i, específicament, la tasca que van fer els comerços durant aquells temps difícils.

Després de reiterar l’honor i el privilegi que li ha suposat representar la ciutadania al Ple, ha llençat un missatge als nous regidors i regidores: “És important reconèixer el repte significatiu que recau sobre el nou Plenari [...]. El món està en constant evolució i afronta desafiaments nous. Els canvis en curs requereixen que els nostres líders continuïn defensant els valors que han guiat les nostres polítiques progressistes. És fonamental estar units i mantenir una visió clara i solidària pel futur de la nostra ciutat”.

Robert Masalias Gómez també tanca etapa com a edil d’ERC. En la seva intervenció ha agraït “la possibilitat per retornar-li a la ciutat tot el que m’ha donat des que hi vaig venir a viure el 1991”. Masalias, que també ha definit aquests quatre anys com un “privilegi”, ha tingut paraules de reconeixement per a la ciutadania, els companys i companyes de grup, i també per a la resta d’integrants del Ple.

De la seva banda, el també republicà Òscar Arnaiz Moreno, ha conclòs que “per a algú que ve de l’empresa privada i la tecnologia, haver pogut treballar a l’administració pública de la seva ciutat ha estat un orgull i un luxe”.

El fins ara regidor ha destacat que “hem estat oberts sempre a posar per davant la ciutat” i s’ha confessat satisfet de la feina realizada des de l’oposició incidint en qüestions com les polítiques de transparència municipals.

Xavier Corbera Gaju, que repetirà el proper mandat com a portaveu del grup republicà, ha dedicat la seva intervenció als regidors i regidores sortints: “Quan estàs en política, és majoritàriament per servei públic. Heu sacrificat moltes hores, família, amics...”. Corbera ha defensat la necessitat de mantenir les pròpies idees en moments de confrontació, alhora que ha posat de relleu les sorpreses que a vegades porta la política, “entre d’altres, que hi hagi distanciament en posicions ideològiques properes o acostament en altres que són més allunyades”.

El republicà ha desitjat als companys i companyes “molta sort, molts encerts i sobretot que sigueu feliços en la vostra vida”.

L’últim a intervenir com a força majoritària al Ple ha estat el PSC. La regidora Yolanda Ferrer Polo, que no repetirà al proper mandat, ha agraït a l’alcaldessa en funcions l’oportunitat brindada i s’ha manifestat molt satisfeta amb la feina realitzada, enumerant alguns dels projectes assolits conjuntament amb els socis de govern d’ECP: “Hem treballat molt i de manera absolutament transversal. M’emporto una motxilla molt plena amb moltes coses que he recollit de totes i tots vosaltres”.

Ferrer ha correspost les paraules anteriors de Betlem Cañizar Bel fent un agraïment a les regidores de l’oposició, “amb qui he debatut de manera intensa. Hem fet política i hem posat les dones al centre de la ciutat. Més enllà dels nostres colors polítics, hem sabut per a qui estàvem governant i gràcies a vosaltres hem arribat a acords i a drets per a elles i per a la població en situació de vulnerabilitat”.

Com altres regidors, també ha conclòs amb un missatge ferm: “Les persones que continueu teniu un repte molt important. No permeteu fer cap pas enrere en matèria de drets. Seguiu treballant conjuntament posant per davant la ciutat”.

Mª Carmen Cebrián s’ha acomiadat igualment del Plenari agraint a Ana María Martínez Martínez “l’oportunitat de formar part d’aquest equip, de la història de la ciutat, de fer possible una part de la transformació que la ciutat està vivint i que continuarà sent una realitat”.

Cebrián ha seguit agraint el treball conjunt amb els companys i companyes de grup: “No ha estat fàcil, i potser no ho ha de ser, però hem aconseguit molts dels reptes que ens vam marcar”, i també la feina feta amb els socis de govern. Tampoc s’ha oblidat de l’oposició ni de totes les persones amb qui ha compartit hores de feines durant aquests quatre anys.

Tot i que han estat quatre anys molt durs, me’n vaig feliç però sobretot orgullosa i satisfeta de la feina feta. He après moltíssim, he aprofitat l’oportunitat, crec que l’he espremut”, ha finalitzat.

L’encarregada de posar el tancament a aquest darrer ple del mandat ha estat l’alcaldessa en funcions que, prenent el fil de les intervencions prèvies, també ha apel·lat a un proper mandat de consensos, on hi hagi punts de trobada essencials: “Tant de bo aconseguim mantenir aquest to perquè el necessitarem. Jo faré tot el que estigui a les meves mans per aconseguir-ho”, i s’ha adreçat als regidors i regidores sortints: “Us trobarem a faltar però ens trobarem als carrers de la nostra estimada ciutat”.

Martínez ha agraït l’acompanyament d’ECP al govern en un mandat complicat per la pandèmia i el treball realitzat per tots els edils que marxen.

L’alcaldessa en funcions ha desitjat que “aconseguim fer-ho millor en el proper mandat” i ha insistit en el gran repte que cal afrontar: “continuar fent projectes ambiciosos per a la nostra ciutat però sempre amb respecte a la convivència, sense discursos d’odi, xenòfobs, masclistes i excloents, perquè això és el que no volem en aquest Ple”.

La sessió plenària s’ha iniciat amb l’habitual minut de silenci en record de les darreres víctimes de la violència masclista: Ana Vanessa Serén, de 44 anys i resident a Oia (Pontevedra); i Lida, de 39 anys, que vivia a Cornellà (Barcelona).

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes