Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Projectes de Competitivitat Empresarial enceten l’edició de 2018 Les empreses interessades s’han trobat avui en una sessió informativa a la Masia de Can Serra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Projectes de Competitivitat Empresarial enceten l’edició de 2018

Les empreses interessades s’han trobat avui en una sessió informativa a la Masia de Can Serra

La sessió informativa ha tingut lloc a Can Serra.
La sessió informativa ha tingut lloc a Can Serra

16 empreses rubinenques han participat aquest dimarts a la jornada de presentació dels Projectes de Competitivitat Empresarial d’aquest 2018, set programes destinats a impulsar la innovació, la internacionalització o l'estratègia de pimes i micropimes de la ciutat.

El perfil de les empreses participants als projectes és el d’una PIME amb dos o més treballadors, de 4 anys o més de vida, amb voluntat d’invertir en creixement, que tingui establert el seu centre de decisió a Rubí i que tingui els pagaments a l’administració local al dia. Les companyies que finalment estiguin interessades en el projectes han d’omplir un formulari d’inscripció i, una vegada escollides, signa un conveni de confidencialitat abans de començar les tutories individualitzades. “L’Oficina de Serveis a l’Empresa de l’Ajuntament de Rubí ofereix un servei de consultoria sense cost pels participants que els acompanya en el seu procés de creixement i en millora la competitivitat. I aixi millorem també la competitivitat de la ciutat”, diu Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local. Les empreses poden formalitzar la inscripció fins el 31 de maig a la seu de l’Oficina de Serveis a l’Empresa, a la Masia de Can Serra, trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 1439, o bé enviant un correu electrònic a masm@rubiempresa.net.

Set projectes consolidats
L’acció Quadre de comandament (7 places), arriba a la vuitena edició amb l’objectiu de millorar la presa de decisions de les empreses. En el marc d’aquest projecte, s’ajuda els participants a diagnosticar el seu pla estratègic i definir accions concretes per assolir objectius de facturació, marge, millora de processos, motivació de persones i eficàcia de la comunicació externa. A la passada edició, hi van participar 7 empreses, majoritàriament del sector industrial. Totes han creat el seu propi quadre de comandament amb els indicadors dissenyats a mida.

El programa Solucions Financeres (6 places) és un projecte orientat a facilitar l’accés al finançament extern per millorar la capacitat financera de l’empresa. A partir de la diagnosi inicial, aquest projecte acompanya a la persona empresària en el procés per determinar les accions financeres que pot dur a terme, valora si cal ampliar el finançament extern i, finalment, en els casos que sigui necessari i viable, iniciar la recerca de nou endeutament extern. Aquest programa arriba a la sisena edició.

El projecte Iniciació a l’exportació (5 places)  també s’organitza per setena vegada i ofereix formació, assessorament i acompanyament individualitzat a pimes i micro pimes de Rubí que volen iniciar-se en l’exportació. Els projectes relacionats amb l’exportació es completen amb les sisenes edicions de Consolidació internacional (5 places)  i de Diversificació internacional (6 places), el primer adreçat a les pimes i micro pimes que vulguin consolidar l’experiència exportadora i establir un pla d’actuació per posicionar-se en mercats exteriors, i el segon a les empreses amb experiència internacional que necessitin ajuda en la prospecció, la recerca de socis o l’establiment en mercats nous.

La Xarxa Rubí Empresa (5 places) és un projecte que vol fomentar i establir el treball actiu en xarxa entre empreses de la ciutat: la proposta busca la complementarietat i el valor afegit en clau innovadora. L’edició del 2017 es va tancar amb la incorporació de 6 empreses més que van fer créixer fins a 38 les empreses que formen part de la xarxa. Aquest 2018, en la seva cinquena edició, aquest projecte se centrarà en la transformació digital i la comunicació interna.

En darrer terme, l’OSE consolida el projecte Planifica estratègicament la teva empresa (6 places), que es realitza per tercera vegada amb l’objectiu d’implantar una metodologia que permeti als empresaris fer previsions que els ajudin a visualitzar i analitzar la projecció futura del seu negoci.