Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els pressupostos participatius entren en fase de recollida de propostes Els rubinencs i rubinenques estan cridats a fer les seves aportacions per decidir el destí de 200.000 euros del capítol d’inversions del pressupost municipal d’enguany https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els pressupostos participatius entren en fase de recollida de propostes

Els rubinencs i rubinenques estan cridats a fer les seves aportacions per decidir el destí de 200.000 euros del capítol d’inversions del pressupost municipal d’enguany

Ja es poden fer arribar les propostes ciutadanes.
Ja es poden fer arribar les propostes ciutadanes

Els veïns i veïnes de Rubí ja poden fer arribar les seves idees i propostes d’inversió per als 200.000 euros dels pressupostos municipals d’aquest 2018 que es decidiran a través de la Participació  Ciutadana. Aquesta quantitat es reparteix en dues partides, 150.000 euros es decidiran a partir de les propostes de la ciutadania major de 16 anys i la resta, 50.000 euros, anirà a càrrec dels infants.

El període de presentació d’accions ja està en marxa i s’allargarà fins el 3 de juny. Les peticions es poden presentar de manera telemàtica mitjançant la plataforma participa.rubi.cat on l´usuari en podrà fer el seguiment en tot moment. 

Les iniciatives han de respondre al concepte d’inversió, és a dir, es pot proposar l’adquisició i instal·lació de mobiliari urbà (papereres, bancs, parcs infantil, etc.) i l’habilitació de nous espais per a col·lectius o activitats concretes, per exemple. En canvi, no forma part del capítol d’inversions la contractació de personal, manteniment de l’espai públic, l’organització d’activitats o ajuts a col·lectius i entitats.

Aquest procés decidirà com s’inverteixen 150.000 euros dels comptes municipals mentre que una partida de 50.000 euros es decidirà a partir de les aportacions dels infants de la ciutat que es vehicularan a través del Consell dels Infants.

Les persones interessades en prendre part del projecte han de ser majors de 16 anys, estar registrades al Registre de Participació i cal que es donin d´alta a la plataforma participa.rubi.cat.

Fins el 3 de juny es poden fer arribar les propostes a través dels dos canals oberts. El següent pas serà la validació de les aportacions per part d’una comissió tècnica que estudiarà les accions a partir de criteris econòmics i de viabilitat.