Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Pressupostos Participatius 2020 recullen 59 propostes ciutadanes El període de presentació de propostes s’ha tancat aquest diumenge i ara és moment d’analitzar tècnicament la seixantena d’aportacions que rubinencs i rubinenques han presentat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Pressupostos Participatius 2020 recullen 59 propostes ciutadanes

El període de presentació de propostes s’ha tancat aquest diumenge i ara és moment d’analitzar tècnicament la seixantena d’aportacions que rubinencs i rubinenques han presentat

Moment del taller participatiu (Foto:Ajuntament/Localpres).
Moment del taller participatiu (Foto:Ajuntament/Localpres)

Els veïns i veïnes de Rubí han presentat 59 propostes als Pressupostos Participatius 2020 durant la fase d’aportacions. D’aquestes, 45 idees s’han aportat a través de la plataforma Rubí Participa i les 14 restants s’han recollit al taller participatiu celebrat el 20 de juny a l’edifici Rubí Forma. El taller de participació va comptar amb la presència de disset ciutadans i ciutadanes que van exposar i debatre diverses idees d’inversió per a la ciutat. Si aquests projectes superen la posterior validació tècnica, passaran a la fase final de votació ciutadana. Totes es poden consultar a l’apartat corresponent de la plataforma de participació.

Ara, totes aquestes propostes passen a la fase de validació tècnica que s’allargarà tot el mes de juliol. És el moment d’avaluar la viabilitat tècnica i econòmica de cada projecte. Aquest procés anirà a càrrec de tècnics municipals.

El procés participatiu farà una nova aturada al mes d’agost i al setembre la ciutadania tornarà a ser convocada a prendre decisions. De l’1 al 30 de setembre, la plataforma Participa Rubí canalitzarà la priorització de totes les propostes que hagin rebut el vistiplau tècnic.             

Superada aquesta fase, serà el moment de la votació final de propostes que s’allargarà tot el mes d’octubre.