Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els pressupostos infantils i adolescents 2020 comencen a caminar aquest diumenge Els nois i noies de 8 a 16 anys de Rubí tenen l’oportunitat de decidir com invertir 50.000 euros del pressupost municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els pressupostos infantils i adolescents 2020 comencen a caminar aquest diumenge

Els nois i noies de 8 a 16 anys de Rubí tenen l’oportunitat de decidir com invertir 50.000 euros del pressupost municipal

Els pressupostos infantils convoquen els nois i noies de 8 a 16 anys (foto: Ajuntament - Localpres).
Els pressupostos infantils convoquen els nois i noies de 8 a 16 anys (foto: Ajuntament - Localpres)

Els pressupostos infantils i adolescents 2020 tindran el seu punt de partida aquest diumenge amb una activitat emmarcada en la 21a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer. Aquest apartat dels pressupostos participatius està pensat per a nois i noies d’entre 8 i 16 anys i està dotat d’una partida de 50.000 euros per a inversions. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es posa en marxa per segon any consecutiu, és implicar aquests col·lectius en el desenvolupament de la ciutat i fomentar el concepte de ciutadania i responsabilitat a través de la participació i el compromís.

Els nens i nenes trobaran tres espais diferenciats: un d’informatiu, un de diagnosi i un de recollida de propostes. Els i les joves podran participar en qualsevol dels espais de manera independent tot i que se’ls animarà a completar-los tots tres.

Al punt informatiu, els i les participants seran informats sobre el procés participatiu i el seu funcionament a través d’un seguit de plafons explicatius; a través de l’activitat de diagnosi, els nens i nenes tenen l’oportunitat de col·laborar en la creació d’una maqueta a gran escala que servirà per imaginar quina seria la seva ‘ciutat ideal’ i a l’espai de recollida de propostes, a través d’una dinàmica lúdica els nens i nenes faran aportacions per millorar Rubí tot avançant per un laberint i responent preguntes relacionades amb les idees que tenen per millorar la ciutat.

L’activitat estarà en marxa de 10 a 14 h aquest diumenge, coincidint amb la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer.