Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Premis Solar 2014 reconeixen la feina de Rubí en el foment de les energies renovables El projecte Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí rep el segon guardó d’àmbit estatal en menys d’una setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els Premis Solar 2014 reconeixen la feina de Rubí en el foment de les energies renovables

El projecte Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí rep el segon guardó d’àmbit estatal en menys d’una setmana

Tots els guardonats als Premis Solar (foto: Luis Camargo).
Tots els guardonats als Premis Solar (foto: Luis Camargo)

El projecte municipal Rubí Brilla ha estat guardonat aquest dimecres amb un dels Premis Solar 2014 que atorga Eurosolar – Associació Europea per les Energies Renovables. Rubí s’ha endut el màxim reconeixement a la categoria de ciutats, municipis o serveis municipals que han dut a terme projectes emblemàtics d’energies renovables.

Eurosolar es una associació sense ànim de lucre, fundada el 1988, que funciona al marge de partits polítics, institucions, empreses comercials i grups d’interès específic, amb l’objectiu de substituir l’energia nuclear i els combustibles fòssils per les energies renovables. Des del 1999, disposa d’una secció espanyola que té la seva seu a Barcelona.

Aquest dimecres a la tarda, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ha acollit l’acte de lliurament dels Premis Solar 2014, amb els quals l’associació reconeix les persones i organitzacions que han fet serveis rellevants en la utilització de l’energia solar. Aquests guardons es convoquen simultàniament a diferents països europeus i els atorguen les diferents seccions d’Eurosolar de cada país.

Com a guanyador d’un dels Premis Solar, l’Ajuntament de Rubí optarà ara als corresponents guardons europeus, on podrà tornar a defensar els avenços realitzats al municipi en matèria d’energies renovables gràcies a iniciatives com la fotolinera de la Masia de Can Serra.

Segon premi en una setmana
El Premi Solar és el segon reconeixement que rep el projecte Rubí Brilla en menys d’una setmana. I és que el passat dijous 4 de desembre, la Comunitat Rubí Brilla, orientada a l’estalvi energètic en el sector domèstic, va guanyar el premi enerTIC a la categoria d’SmartCollaboration, atorgat per la Plataforma de Empresas TIC para la Mejora de la Eficiencia Energética. 

Els dos guardons confirmen la bona feina realitzada en els diferents àmbits d’actuació de Rubí Brilla ─l’eficiència energètica i les energies renovables─ i consoliden els objectius marcats per l’Ajuntament quan es va posar en marxa aquest projecte, ara fa quatre anys. D’aquesta manera, Rubí es referma com un referent en el camí cap a un nou model energètic.

L’edifici Ressò, també premiat
Els Premis Solar 2014 també han guardonat l’edifici Ressò, un projecte ideat per una cinquantena d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya que properament es construirà a Sant Muç, a Rubí. 

El prototip ha rebut el Premi Solar 2014 per a projectes d’arquitectura solar realitzats, al considerar que es tracta d’una mostra exemplar d’arquitectura de baix cost aplicada en un edifici altament eficient en l’ús de l’energia i autosuficient energèticament.

Imatges relacionades

L'alcaldessa i l'equip de Rubí Brilla recollint el premi
L'alcaldessa i l'equip de Rubí Brilla recollint el premi