Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els premis Santa Àgueda reconeixen la tasca de les dones rubinenques L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presidit l'entrega de guardons que cada any distingeixen dones en els àmbits social, cultural, empresarial, comunicatiu i esportiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els premis Santa Àgueda reconeixen la tasca de les dones rubinenques

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha presidit l'entrega de guardons que cada any distingeixen dones en els àmbits social, cultural, empresarial, comunicatiu i esportiu

L’alcaldessa i les regidores amb les dones premiades aquest any (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i les regidores amb les dones premiades aquest any (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i les regidores de Polítiques d'Igualtat, Yolanda Ferrer Polo; i Comunicació, Annabel Cuesta Fabre, han assistit aquest dissabte al lliurament de la 16a edició dels Premis Santa Águeda que atorga el Centro Aragonés de Rubí. Amb aquests guardons, l'entitat reconeix la trajectòria de dones rubinenques en l'àmbit social, econòmic, comunicatiu, cultural i esportiu.

Les dones premiades aquest any són: Abril García Ortiz, autora del llibre 'El mechero de la vida' —àmbit cultural—; Silvia Gaju Raventós, directora de l'empresa Sonder Regulación —àmbit empresarial—; la periodista de Ràdio Rubí, Pamela Martínez Ortega —àmbit comunicatiu—; Cristina Roman, cuidadora de persones amb diversitat funcional dels pisos tutelats de Ca n'Alzamora —àmbit social—, i Mercè Ametller, jugadora del CEB Sant Jordi —àmbit esportiu—.

L'alcaldessa ha felicitat totes les dones premiades i ha celebrat la iniciativa dels guardons: "Treballar per la igualtat efectiva entre dones i homes també significa reconèixer la bona feina que fan les dones en tots els àmbits i donar suport a les entitats com el Centro Aragonés que cada any les premia".

L'acte, celebrat a l'auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler, també ha servit per presentar el llibre 'Mujeres de Rubí. Premios Santa Águeda', de la rubinenca Núria Julià Fosas. El llibre és un recorregut per la trajectòria personal i professional de les 95 dones que han rebut el Premi Santa Águeda fins a l'any passat. La publicació també repassa la història del Centro Aragonés de Rubí que és l'entitat que promou anualment els guardons.