Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Premis Rubeo d’Or homenatgen les entitats que han treballat per mantenir actiu l’esport local durant la pandèmia Durant la gala, celebrada aquest dimecres a La Sala, també s’han reconegut els èxits recents d’una vintena d’esportistes rubinencs, entre d’altres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els Premis Rubeo d’Or homenatgen les entitats que han treballat per mantenir actiu l’esport local durant la pandèmia

Durant la gala, celebrada aquest dimecres a La Sala, també s’han reconegut els èxits recents d’una vintena d’esportistes rubinencs, entre d’altres

L'acte va tenir lloc a La Sala (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L'acte va tenir lloc a La Sala (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ha celebrat aquest dimecres al vespre la tercera edició dels Premis Rubeo d’Or, amb els quals s’han reconegut els èxits recents dels i de les esportistes de la ciutat. Amb aquest acte, que s’ha reprès després de l’aturada obligatòria de l’any passat a causa de la COVID-19, també s’ha volgut homenatjar a totes les entitats que han treballat per mantenir actiu l’esport local durant la pandèmia.

La gala ha estat presidida per l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, ha comptat amb la participació del regidor d’Esports, Juan López Núñez, i de la regidora responsable del Programa de promoció de l’esport femení, Marta Oliva Martín, i ha estat conduïda pel periodista esportiu de TV3 i Catalunya Ràdio Bernat Soler Pla.

Les restriccions de la pandèmia han tingut un fort impacte sobre el món de l’esport. Els i les esportistes han hagut d’esforçar-se per, malgrat tot, no perdre l’estat de forma, i les entitats han treballat per donar-los cobertura i mantenir viu l’esport a Rubí. Durant la seva intervenció, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, els ha agraït aquest esforç: “Quan hem estat confinats a casa heu mantingut la il·lusió. Quan la situació empitjorava, vosaltres buscàveu fórmules imaginatives perquè aquells i aquelles atletes que no podien aturar el seu pla d’entrenaments poguessin posar-se a to. I aquí ens heu trobat. Redefinint la via pública i l’entorn urbà. Convertint places en improvisats gimnasos, i cedint espais perquè la cultura de l’esforç i el sacrifici continuessin fent gala a la ciutat”. Segons ha manifestat la primera edil, l’Ajuntament també ha seguit apostant fort per l’esport: “La pandèmia no ha aturat la ciutat. Ha continuat treballant, potser no amb tanta celeritat, però sí a poc a poc. Quan la situació era més greu, a pas de formigueta. Quan millorava,  a velocitat de creuer. Però mai aturada”. En aquest sentit, ha posat com a exemples les obres i millores a les instal·lacions esportives que s’han dut a terme durant aquests anys ─canvi de gespa de la Unió Esportiva Rubí, la coberta de l’estadi de l’Olímpic Can Fatjó, les noves instal·lacions del Club Petanca Les Torres, les noves pistes del club petanca Santa Rosa, etc.─ i d’altres que es faran en un futur ─la construcció de l’estadi del Vint-i-cinc de Setembre i l’ampliació tant de la zona esportiva de Can Mir com de la piscina de Can Rosés─.

Una seixantena de reconeixements

L’acte ha arrencat amb el lliurament dels Rubeo d’Or a les 37 entitats esportives rubinenques en agraïment especial pel seu treball durant l’últim any i mig.

A continuació, s’ha reconegut una vintena d’esportistes pels èxits assolits en diverses disciplines individuals o per equips: Jairo Lorenzo del Pino, sots campió d'Espanya màster en 110m tanques; Aketza Sumell García, sots campió d'Espanya de salt d'alçada sub 16 a pista coberta i campió d'Espanya sub 16 de salt d'alçada a l'aire lliure; Aran Pina Vega, sots campió d'Espanya amb Selecció Catalana Infantil de waterpolo; Diego Almeida Crespo, campió de Lliga i sots campió de Champions Juvenil; Juan A. Segarra Font, sots campió d'Espanya màster de martell pesat i bronze al campionat d'Espanya màster de javelina; Francisco Aragón Muñoz, campió d'Espanya M65 en la Milla i record mundial i campió d'Espanya en 2000m obstacles M65; Antonio Castillo, sots campió d'Espanya de balls llatins; Elisabeth Batlle, sots campiona d'Espanya de balls llatins; Sergi Rodríguez Buxades, campió d'Espanya per tripletes amb el Club Petanca Prat; Claudia Aguado Pajarón, campiona d'Espanya júnior de patinatge artístic i sots campiona del món junior de patinatge artístic sobre rodes (Paraguay 2021); Iván Medina Holgado, campió d'Europa amb la Selecció Espanyola sub 18 d'hoquei línia a Illnau-Effretikon (Suïssa); Manel de la Cruz Zotes, campió d'Europa amb la Selecció Espanyola sub 18 d'hoquei línia a Illnau-Effretikon (Suïssa); Judit Pareja Vaquero, sots campiona Mundial d'hoquei línia amb la Selecció Espanyola Absoluta a Roccaraso (Itàlia); Andrea Sehuk Moreno, sots campiona Mundial d'hoquei línia amb la Selecció Espanyola Absoluta a Roccaraso (Itàlia); Alejandra Valleja Castaño, sots campiona Mundial d'hoquei línia amb la Selecció Espanyola Absoluta a Roccaraso (Itàlia); Elia Jiménez Perez, campiona del Món júnior de waterpolo a Netanya (Israel); Ariadna Ruiz Barril, campiona del Món júnior de waterpolo a Netanya (Israel); Elena Ruiz Barril, medalla de plata de waterpolo als JJOO (Tokio 2020), sots campiona del Món a la lliga Mundial de waterpolo amb la Selecció Espanyola (Budapest) i campiona del món júnior de waterpolo a Netanya (Israel); Bea Ortiz Muñoz, medalla de plata de waterpolo als JJOO (Tokio 2020) i sots campiona del món a la lliga Mundial de waterpolo amb la Selecció Espanyola (Budapest); i Sergi Martínez Costa, campió de Lliga i de Copa del Rei de bàsquet amb el FC Barcelona i participació a la Final Four de l'Eurolliga.

Finalment, s’han entregat els premis Rubeo d’Or institucionals a set personalitats i entitats locals per la seva trajectòria dedicada a l’esport: Manel Carrera Adrián, a títol pòstum, per la seva vinculació al futbol base a Rubí. En els últims anys va ser vicepresident de la Unió Esportiva Rubí. Lourdes Pereira (Esportiu Rubí Futbol Sala), per la seva feina incansable vers l'activitat física i l'esport per a tothom a Rubí durant més de 25 anys; fundadora de la primera entitat adreçada a l'esport de lleure local. Montse Jiménez (CN Rubí), per al seva vinculació al club des de la seva fundació i per al seva participació activa en la vida social de l'entitat. Des del 2011 és la cara visible dels Capgrossos. Pere Abella (Centre Excursionista), per la seva vinculació a l’entitat des del 1971. Des del 1077 forma part de la junta directiva, on ha estat un referent al llarg dels anys. Va formar part d'expedicions importants com la de l'Orient Mitjà-74, assolint el cim del Damavant. A més, és un dels referents en l'organització d'una de les activitats emblemàtiques de la ciutat: la Marxa Infantil de Regularitat. José Cubero (Club Petanca Rubí), per haver fundat el Club Petanca Las Torres i, posteriorment, ser l'impulsor de l'entitat Unió Petanca Las Torres Rubí, de la qual n’ha estat el president des de la seva creació. Club Natació Rubí i Club Ciclista Rubí, amb motiu del 50è aniversari de totes dues entitats.

La gala, que ha comptat amb una nodrida representació del teixit esportiu local, ha estat amenitzada amb l’actuació de l’Escola de Ball i Teatre Vuit Temps. Posteriorment, el públic ha estat convidat a una recepció al Celler.