Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els patis de quatre escoles s’obren a la ciutadania en horari de tarda o cap de setmana El consistori reprèn la proposta Patis Oberts i l’amplia a quatre centres educatius a partir de la primera setmana d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els patis de quatre escoles s’obren a la ciutadania en horari de tarda o cap de setmana

El consistori reprèn la proposta Patis Oberts i l’amplia a quatre centres educatius a partir de la primera setmana d’octubre

El Pau Casals va ser el primer centre en obrir el seu pati a la ciutadania   (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Pau Casals va ser el primer centre en obrir el seu pati a la ciutadania (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Durant el curs escolar, la ciutadania podrà fer ús en horari de tarda o de cap de setmana dels patis de les escoles Pau Casals, Ramon Llull, Joan Maragall i Torre de la Llebre. Així, el consistori reprèn la proposta Patis Oberts que va quedar aturada a causa de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i l’amplia a quatre centres educatius.

A partir del 2 d’octubre, l’escola Pau Casals obrirà el seu pati els dissabtes de 16 a 19 h i el Ramon Llull, els diumenges de 10.30 a 13.30 h. Des del 4 d’octubre, el pati de l’escola Joan Maragall obrirà per a la ciutadania de dilluns a divendres de 16.30 a 18.30 h. L’escola Torre de la Llebre també se suma a la proposta i obrirà el seu pati de dilluns a divendres, de 16 a 18 h, a partir del 13 d’octubre.

Els patis disposaran d’un monitor durant tot l’horari d’obertura al públic. Aquest professional s’encarregarà de les funcions d’obertura i tancament del recinte, el dinamitzarà proposant jocs per a diferents franges d’edat i vetllarà perquè hi hagi una bona convivència i s’hi mantinguin actituds cíviques. Durant el curs, algunes de les activitats que tindran lloc als patis oberts, s’emmarcaran dins de les propostes del Carnet Rubí 360.

El projecte Patis oberts té com a objectiu optimitzar els usos dels patis dels centres educatius posant-los a disposició de la ciutadania fora de l’horari escolar, tot convertint-los en nous espais de lleure de proximitat i segurs on es promou el civisme i l’esport. Com a qualsevol espai públic de la ciutat, la responsabilitat dels infants és de les seves famílies. Els i les usuàries menors de 12 anys hi han d’anar acompanyats d’una persona adulta.