Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els participants als projectes de millora de la competitivitat empresarial de l’OSE exemplifiquen la seva utilitat La Masia de Can Serra ha acollit aquest dimecres l’acte de cloenda dels diferents projectes desenvolupats per l’Oficina de Serveis a l’Empresa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els participants als projectes de millora de la competitivitat empresarial de l’OSE exemplifiquen la seva utilitat

La Masia de Can Serra ha acollit aquest dimecres l’acte de cloenda dels diferents projectes desenvolupats per l’Oficina de Serveis a l’Empresa

El regidor Rafael Güeto ha presentat la jornada.
El regidor Rafael Güeto ha presentat la jornada

Algunes de les empreses que han participat als projectes de millora de la competitivitat de l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí s’han trobat aquest dimecres a la jornada de cloenda de l’edició d’enguany, que ha tingut lloc al Fòrum de la Masia de Can Serra. Durant l’acte, s’han donat a conèixer els resultats finals i diversos casos d’èxit de les accions Quadre de comandament, Finançament a mida, Xarxa Rubí Empresa i Internacionalització ─inici, consolidació i diversificació─, impulsades dins el Pla de mesures anticrisi 2015.

A la presentació de la jornada, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha emmarcat aquests projectes en una de les dues línies de treball que vol potenciar l’Ajuntament per tal d’ajudar les empreses locals, juntament amb la millora dels polígons industrials. “Volem donar-vos eines que puguin millorar la vostra gestió i, en conseqüència, la vostra competitivitat. D’altra banda, volem generar xarxa perquè pensem que, buscant aquesta complementarietat i el valor afegit que això pot comportar, repercutirem en aquesta millora de la competitivitat”, ha explicat el regidor.

Güeto també ha aprofitat la jornada per posar a disposició dels presents l’ampli ventall de serveis que ofereix l’OSE a les persones emprenedores i les empreses.

Una cinquantena d’empreses participants
La jornada d’aquest dimecres ha permès constatar la bona valoració que fan les empreses dels projectes de millora de la competitivitat organitzats per l’OSE. Un total de 49 firmes locals de sectors diversos i diferents envergadures han participat en aquestes accions, subvencionades al 100% per l’Ajuntament de Rubí.

Una desena d’aquestes empreses han pres part al projecte Quadre de comandament, que enguany assolia la seva cinquena edició. Aquesta acció està orientada a millorar la competitivitat i la presa de decisions de l’empresa mitjançant deu hores de sessions personalitzades en què s’ajuda els participants a fer un control d’aquelles variables que intervenen en l’assoliment dels objectius de la companyia.

Al llarg del 2015, les empreses participants han sumat més de 140 hores d’acompanyament. Un 80% de les companyies han completat un quadre de comandament integral mentre que la resta han desenvolupat indicadors comercials i de l’entorn.

A la jornada d’aquest dimecres, també s’ha fet balanç del projecte Finançament a mida, adreçat a estudiar i millorar la capacitat financera de les empreses. Amb aquesta acció, que arribava enguany a la tercera edició, es vol ajudar els participants a aconseguir finançament en funció de la seva capacitat d’endeutament, millorant el seu poder de negociació amb la realització d’un dossier executiu financer.

Vuit empreses han pres part en aquest projecte, realitzant més de 150 hores de tutoria. Gràcies a aquesta iniciativa, s’ha trobat finançament per a tres companyies per un volum de més de 300.000 euros, mentre que dues empreses més es troben en procés de creació del resum executiu i l’anàlisi del nou endeutament, amb l’objectiu d’aconseguir un finançament total per valor de 400.000 euros.

Pel que fa a la segona edició de la Xarxa Rubí Empresa, enguany titulada Innovem Rubí, innovem a l’empresa, ha reunit una desena de participants nous, que han compartit sessions grupals amb les empreses que hi van formar part el 2014. Aquest projecte pretén fomentar i establir la col·laboració entre empreses, buscant la complementarietat i el valor afegit en l’àmbit de la innovació.

Durant aquest any, deu empreses han participat en el programa d’Iniciació a l’exportació, sis en el de consolidació i cinc en el de diversificació. En el marc d’aquestes accions, s’han fet des de jornades formatives a mida fins a acompanyaments a implantacions d’empreses a diferents països, redactats de compravenda internacional i anàlisis de fluxos d’importacions i exportacions de productes, entre d’altres.

A banda de presentar el balanç final de tots aquests projectes, durant la jornada d’aquest dimecres s’han pogut escoltar els casos d’èxit d’algunes de les empreses participants: Scame Material Eléctrico ─Quadre de comandament─, Imaq-Integral Maquinaria ─Finançament a mida─, DSV ─Xarxa Rubí Empresa─, Stimuls ─Inici a l’exportació─ i Complift ─Diversificació i consolidació internacional─.

Imatges relacionades

Durant la jornada, s'han escoltat els casos concrets d'algunes empreses
Durant la jornada, s'han escoltat els casos concrets d'algunes empreses