Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran visiten l’exposició “Els murs de la vergonya” Els consellers han participat en una dinàmica que els ha ajudat a visualitzar les conseqüències de les divisions territorials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran visiten l’exposició “Els murs de la vergonya”

Els consellers han participat en una dinàmica que els ha ajudat a visualitzar les conseqüències de les divisions territorials

La regidora Marta García amb els membres del consell (foto: Localpres).
La regidora Marta García amb els membres del consell (foto: Localpres)

Els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran, acompanyats de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han visitat aquest dimecres a l’Espai Expositiu l’Antiga Estació la mostra Els murs de la vergonya: destruïm barreres, construïm pau. L’exposició, que es podrà veure fins al 7 de febrer, és una de les accions de sensibilització que impulsa l’Ajuntament dins la campanya d’emergència per la crisi de les persones refugiades a Europa.

En el marc d’aquesta visita, els consellers han participat en una dinàmica interactiva que els ha permès experimentar les greus conseqüències de les divisions territorials. Segons els membres del consell, el joc els ha recordat les difícils vivències de la seva infantesa, que han traslladat als organitzadors de l’exposició.

Els murs de la vergonya: destruïm barreres, construïm pau, a càrrec del Grup Eirene, vol posar en qüestió el recurs de la construcció de murs que utilitzen els països més desenvolupats per aturar la immigració il·legal, impedir el terrorisme, actuar com obstacle pels actors d’un conflicte armat o annexar territoris, entre d’altres. En aquest sentit, la mostra vol analitzar els diferents tipus de divisions, així com reflexionar i prendre consciència sobre les seves conseqüències i el significat de mantenir-les. I és que aquests murs són entesos com una forma de separar, marginar i evitar veure i viure la pobresa, la fam i, en definitiva, les desigualtats.

L'exposició consta d’un mur amb grafits, una desena de plafons que expliquen la construcció de nou murs arreu del món des de la perspectiva del Nord i les seves conseqüències per la població civil, un mapa digital amb una trentena de murs del món, dues tauletes per deixar impressions sobre l’exposició i una aplicació per investigar més murs.