Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els joves s’informen sobre l’àmplia oferta d’estudis postobligatoris existent a Rubí L’Ajuntament ha organitzat aquest divendres la jornada “Continuar aprenent, la clau de l’èxit”, on s’han donat cita tots els centres de la ciutat que imparteixen aquest tipus de formació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els joves s’informen sobre l’àmplia oferta d’estudis postobligatoris existent a Rubí

L’Ajuntament ha organitzat aquest divendres la jornada “Continuar aprenent, la clau de l’èxit”, on s’han donat cita tots els centres de la ciutat que imparteixen aquest tipus de formació

L'alcaldessa ha visitat els tastets d'oficis (foto: Localpres).
L'alcaldessa ha visitat els tastets d'oficis (foto: Localpres)

Alumnes de tots diferents centres d’educació secundària de la ciutat han participat aquest divendres a la jornada d’orientació Continuar aprenent, la clau de l’èxit, programada per l’Ajuntament amb l’objectiu de donar a conèixer l’àmplia oferta d’estudis postobligatoris que es poden cursar a la ciutat. Al llarg del matí, l’edifici Rubí+D ha acollit diverses xerrades divulgatives, així com també tastets d’oficis que han permès als joves acostar-se a diversos itineraris de formació professional.

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament ha volgut orientar l’alumnat a través d’un bon coneixement de tota l’oferta educativa de la ciutat i segons les seves competències i aptituds, promoure els centres del municipi on es realitzen cicles formatius i batxillerat, i facilitar espais de coordinació entre els diferents agents que intervenen al procés educatiu.

A la presentació de la jornada, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha explicat que aquesta trobada “és fruit d’un compromís compartit” entre diversos serveis de l’Ajuntament i la comunitat educativa, amb l’objectiu d’orientar els joves de la ciutat: “Aquesta cita pretén crear un espai per acompanyar-vos en una etapa que és crucial, on sovint teniu dubtes i incerteses. Quan acaba l’educació obligatòria s’han de prendre decisions importants per al vostre futur [...]. Estem per poder-vos ajudar en aquest procés”. La responsable municipal ha aprofitat per reivindicar que “a Rubí tenim una gran oferta de qualitat”.

De la seva banda, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha aprofitat l’ocasió per explicar als assistents l’aposta que ha fet l’Ajuntament per la formació per al treball a través del projecte Rubí Formació. Una iniciativa que està vinculada a la constatació que els nivells d’instrucció i qualificació professional de la població activa de Rubí són més baixos que els de l’entorn, alhora que la ciutat és la segona concentració industrial de Catalunya: “Rubí Formació té com a objectiu principal incidir en la millora de qualificació professional per poder aprofitar la nostra principal fortalesa, que és el sector industrial de la ciutat. Sabem que no és ni fàcil, ni ràpid, ni senzill. Per això us demanem que us acompanyeu en aquest camí”. El regidor ha situat la formació com una aliada en l’actual mercat laboral i ha animat els joves “que sigui quin sigui el camí que escolliu, tingueu ben clar que la formació és la millor recepta per combatre la precarietat”.

Informació i demostracions
La jornada d’aquest divendres ha inclòs les conferències L’orientació avui. Continuar aprenent, la clau de l’èxit, pronunciada per Joana Ferrer, responsable del Servei d’Orientació i Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i Acompanyament 2.0, a càrrec d’Isabel Fernández, cap d’estudis de 3r i 4t d’ESO, i de Roger Luna, cap d’estudis de batxillerat de l’Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei. A més, els serveis tècnics de l’Ajuntament han ofert dues xerrades sobre el programa de Garantia Juvenil.

En paral·lel a les conferències, diversos espais del Rubí+D han acollit tastets d’oficis a càrrec dels instituts i col·legis de la ciutat, així com de l’Escola d’Art i Disseny edRa, i una exposició sobre els diferents itineraris formatius. L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha visitat aquests punts per conèixer de prop l'activitat dels centres educatius de Rubí.

Imatges relacionades

La presentació de la jornada ha comptat amb una gran assistència
La presentació de la jornada ha comptat amb una gran assistència
Els regidors Marta García i Rafael Güeto
Els regidors Marta García i Rafael Güeto