Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els joves disposaran d’una àmplia oferta d’activitats durant la Festa Major Les bosses de pols de colors per al Holi Dolly Rubí Festival, una de les grans novetats d’aquest any, ja es poden recollir al Punt d’Informació de la Festa Major https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Els joves disposaran d’una àmplia oferta d’activitats durant la Festa Major

Les bosses de pols de colors per al Holi Dolly Rubí Festival, una de les grans novetats d’aquest any, ja es poden recollir al Punt d’Informació de la Festa Major

El Holi Dolly Rubí Festival serà una de les grans atraccions d’aquesta Festa Major.
El Holi Dolly Rubí Festival serà una de les grans atraccions d’aquesta Festa Major

Els joves podran gaudir d’una gran diversitat d’activitats durant la Festa Major de Rubí, que tindrà lloc del 28 de juny al 3 de juliol. A les propostes ja habituals, enguany se sumen nous atractius, com el Holi Dolly Rubí Festival o l’espai jove que s’habilitarà a la plaça Salvador Allende.

La festa Holi reinterpreta una vella tradició hindú consistent en el llançament de pols de colors. A Rubí, l’activitat tindrà lloc el 30 de juny a partir de les 18.30 h a l’Escardívol i estarà animada per l’speaker Pep Callau i el DJ Albert González. A més, hi participaran les tres formacions de tabalers de Rubí ─Tronats del Tabal, Explosión Rítmica i Axe─, dos grups locals de dansa de Bollywood i el grup de ràdio de la Torre Bassas, Limón y Sal.

Les persones interessades a participar en aquest festival ja poden passar a recollir les bosses de pols de colors pel Punt d’Informació de la Festa Major, situat a l’Antiga Estació. Se’n lliurarà una per persona de forma gratuïta fins a exhaurir-ne les existències. La pols Holi també es podrà adquirir al punt de venda que se situarà a l’Escardívol el mateix dia de l’activitat a partir de les 10 h, al preu de 2 € cada bossa o de 5 € si se’n compren quatre.

Durant el festival es faran diversos llançaments sincronitzats que crearan un gran núvol de colors sobre l’Escardívol.

L’altra gran novetat d’aquesta Festa Major serà l’espai jove de la plaça Salvador Allende, que s’omplirà d’activitats tots els dies. Aquestes arrencaran el 28 de juny amb el RubíSound, el festival de final de temporada d’aquest programa musical de Ràdio Rubí. A partir de les 22 h, passaran per l’escenari d’aquesta plaça Carolina Alabau Group, Roger Margarit, Improperios i Guarache.

També passaran per aquest espai diversos col·lectius vinculats a l’Espai Jove Torre Bassas en el marc del que s’ha batejat com la Festa no Major. Aquests grups oferiran diferents exhibicions i concerts ─Eric Zein, Fancy Candy Girls, Quinto Ártico i Indiegenas─ el dia 29 a partir de les 19 h.

El 30 de juny, Salvador Allende serà l’escenari de diverses propostes organitzades amb la col·laboració del CRAC. Es tracta d’una representació del musical Grease a càrrec de l’Associació Estel a favor de les persones en risc d’exclusió social (20 h), així com dels concerts de Tremenda Muela (21.30 h) i de La Gossa d’Era (1.15 h).

L’1 de juliol, s’iniciaran les sessions de Cooking Mix, que durant dos dies permetran assaborir diferents menjars internacionals i gaudir d’actuacions musicals i de dansa. També el dia 1, a partir de les 21.30 h, se celebrarà en aquest mateix espai el Peacock Electrònic, amb les actuacions de Gullen, Fernando Lagreca, OldeGods i Pina.

L’espai jove de Salvador Allende tancarà el 3 de juliol amb un concurs de versions de cançons de l’estiu promogut per l’Associació de Músics de Rubí (19 h) i amb la projecció de la sèrie The Last Call, de La Lombarda Films.

Concerts a l’Escardívol
Un dels epicentres de la programació jove de la Festa Major seguirà sent l’Escardívol, l’emplaçament on tindran lloc els concerts més multitudinaris, enguany agrupats sota el paraigua del Rubí Random Music Festival. A banda de formacions com Itaca Band o Efecto Pasillo, dins la programació musical destaca la contribució local de l’Associació de Músics de Rubí, que un cop més organitza el Barrakuda Festival. La cita arriba amb un cartell de luxe que inclou les formacions internacionals Caribbean Dandy i Tex & Sun Flower Seed, totes dues vingudes des de Tokio, i els rubinencs The Suicide of Western Culture.

Les dues bandes japoneses pujaran a l’escenari el 30 de juny a partir de les 23 h per presentar una proposta musical marcada pel mestissatge. Pel que fa a The Suicide of Western Culture, faran vibrar el públic rubinenc el mateix dia a partir de les 2 h amb una fórmula que combina l’electrònica i el postrock. El duo ve avalat pel seu èxit internacional, amb actuacions destacades a festivals de prestigi com el Primavera Sound i el Sónar.

Grans clàssics i altres propostes
Un any més, tampoc faltaran a la cita de la Festa Major activitats molt celebrades pel públic jove, com són la Baixada d’Andròmines i la Guerra de bombardes, que tindran lloc el 29 de juny de la mà de l’Agrupament Escolta Guspira i el Centre d’Esplai L’Eixam respectivament. Aquesta darrera entitat també ha estat l’encarregada de dissenyar la gimcana infantil i juvenil que tindrà lloc el 30 de juny a partir de les 17 h a la plaça de Catalunya.

D’altra banda, els jardins de l’Ateneu acolliran el 2 de juliol a les 23 h una sessió d’improvisacions teatrals a càrrec d’Escena 13 i Cotto.

Davant de totes aquestes propostes, la regidora de Joventut, Marta García, ha animat els joves rubinencs a gaudir al màxim de la Festa Major: “Hem tingut ocasió d’escoltar els joves en el marc de la Taula d’oci i cultura juvenil durant els mesos previs a la festa. Estem contents que algunes de les propostes que han plantejat en aquest espai s’hagin pogut materialitzar. D’aquesta manera, crec que hem pogut enriquir la Festa Major. Encoratjo tots els joves de Rubí que busquin el seu espai durant aquests dies de festa perquè de ben segur que el trobaran”.